miercuri , 26 iunie 2019 12:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Amenzi pe bandă rulantă pentru agenții economici ieșeni

O serie de controale în rândul agenților economici ieșeni a scos la iveală nenumărate nereguli, sancționate cu amenzi usturătoare. 

Controalele au avut loc în perioada 27 mai – 7 iunie. În total au fost întocmite 44 de procese verbale de contravenţie, cu amenzi în sumă de 46.300 lei. Dintre acestea, 23 amenzi în valoare totală de 30.800 de lei au fost emise pentru lipsa autorizațiilor de funcționare sau pentru nerespectarea obiectului de activitate. Alte 15 sancțiuni în sumă de 10.000 de lei au fost date unor agenți economici care și-au expus mărfurile în afara spațiilor de vânzare.

De asemenea, pentru lipsa contractelor de folosință a domeniului public doi agenți economici au fost amendați cu 3.500 de lei.

Câte două amenzi amenzi au fost date pentru nerespectarea obligațiilor proprietarilor de terenuri privind salubrizarea acestora (str. Marta nr. 35 și str. Păcurari nr. 166-168) și pentru nerespectarea unor somații de ridicare a unor autoturisme avariate abandonate pe domeniul public.

Tot în perioada 27 mai – 7 iunie inspectorii municipalității ieșene au emis și 28 de somații, 17 dintre acestea vizând obligația din partea agenților economici să prezinte actele de funcționare, alte somații făcând referire la obligația salubrizării unor terenuri (străzile M. Varlaam nr. 6, Arh. G. M. Cantacuzino nr. 12, I. Bacalu nr. 26, respectiv șos. Nicolina nr. 60 și nr. 100).

Recomandări

Alertă alimentară în România! Fructele confiate contaminate cu Salmonella

Este alertă alimentară în România, după ce un important lanţ naţional de magazine a retras …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *