Ambulanță pentru transportul prematurilor la maternitatea Cuza Vodă Iași

Date:

Maternitatea Cuza Vodă din Iași are o ambulanță nouă pentru transportul nou născuților prematur. Aceasta este dotată cu toată aparatura ce se regăsește în salonul de terapie intensivă neonatală. Învestiția s-a ridicat la suma de 350 de mii de euro și a fost achizionată din fondurile Consiliului Județean Iași. Ambulanța va deservi tuturor cazurilor din zona Moldovei.

Peste 500 de copii se nasc anual prematur la Maternitatea Cuza Voda din Iași. Mulți dintre aceștia au nevoie transport neonatal pentru a supravietui. în prima săptămână de viaţă unul din zece copii necesită internare într-o secţie de terapie intensivă neonatală, cât și transport neonatal.

”În acest spital s-au născut cei mai mulți copii din România, peste 6000 de copii și acești copii, o parte prematuri au trecut prin această salvare și prin aceasta care va fi. Cea mai modrenă și mai frumoasă salvare din România de transport neonatal. O necesitate și o normalitate pentru Iași și pentru acest spital. Costul este de peste 300 de mii de euro, va beneficia toată Moldova de această salvare. Aproximativ 500-600 de copii prematuri se nasc pe an, cam peste 100 de copii au acces la această salvare, patologii și cazurile cele mai complexe și mai complicate din Moldova.”- a declarat Robert Dâncă, manager Maternitatea Cuza Vodă Iași

Aceasta reduce riscul de mortalitate, în cazul micilor pacienți care au nevoie de intervenție de urgență.

”Înseamnă scăderea morbidității și mortalității neonatale, pentru că este extrem de important să putem transfera acești copii în condiții optime, adică de îngrijire în secție de terapie intensivă neonatală.”- a declarat Dr.Maria STAMATIN – medic primar pediatrie-neonatologie

Ambulanța de transport neonatal are un incubator în care sunt transportați copiii în cele mai bune condiții până la ajungerea la spital fiind feriți de frig și zgomot. Anual medicii de la Cuza Vodă Iași îngrijesc în centrul de terapie intensivă neontală în jur de 1200 de copii. Mai bine de jumătate dintre aceștia sunt prematuri și au nevoie de perioade lungi de recuperare. Ambulanța achiziționată de maternitatea Cuza Vodă din Iași este în acest moment, cea mai performantă dintre ambulanțele maternităților din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...