duminică , 26 septembrie 2021 6:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Ambasada REGATULUI Țărilor de Jos în România organizează la IAȘI un workshop de mobilitate URBANĂ

Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Primăria Municipiului Iași și inițiativa civilă Iași Orașul Bicicletelor organizează pe 15 și 16 septembrie un workshop de mobilitate urbană, la care vor participa specialiști internaționali. Evenimentul va avea loc la Palas, în Sala Chopin.
În prima zi dezbaterile sunt programate între orele 14.00 și 18.00, iar în a doua zi de la ora 9.00 la ora 13.00. Având în vedere situația epidemiologică, accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.
Timp de două zile, reprezentanți din administrația locală, manageri de instituții școlare și reprezentanți ai societății civile vor căuta soluții pentru a transforma Iașiul în orașul bicicletelor, alături de Erik Tetteroo, lector, cercetător la Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam (specializat în relația dintre planificare urbană și mobilitate axată pe ciclism) și de Ruxandra Aelenei, expert în planificare urbană la Primăria Utrecht.
„Ne uităm către exemplele de bună practică, aflăm cum a început revoluția ciclistă în Regatul Țărilor de Jos și ce putem prelua ca exemplu astfel încât și ambițiile Iașiului în domeniul mobilității verzi să devină realitate. Stabilim obiectivele largi sociale, economice, de mediu și sănătate la care ciclismul urban poate contribui și de ce instrumente avem nevoie”, explică reprezentanții inițiativei civile Iași Orașul Bicicletelor.

Printre temele abordate de invitați se numără:

1. Promovarea mersului cu bicicleta ca obișnuință socială și ca mod de transport urban;
2. Ambiții și obiective pentru ciclismul urban;
3. Dezvoltarea și implementarea strategiei pentru ciclism;
4. Exemple de bune practici pentru ciclismul urban din alte orașe;
5. Guvernanță și actori: impactul și influența autorităților.
Workshopul vine și în contextul faptului că Iașul a aprobat bugetul necesar pentru elaborarea Master Planului pentru Circulația Bicicletelor în orașul Iași, o inițiativă publică a Iași Orașul Bicicletelor, agreată de toate partidele politice și susținută de administrația locală și societatea civilă.
Implicarea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în proiectele orașului Iași este un semnal pozitiv, iar venirea pentru prima dată la Iași a experților olandezi în mobilitate urbană susține demersul de realizare a infrastructurii necesare pentru încurajarea mersului cu bicicleta ca obișnuință socială.

Recomandări

Încep lucrările de AMENAJARE a unei GRĂDINIȚE în zona Codrescu

Fosta policlinică cu plată de pe strada Codrescu, nr. 5 va deveni grădiniță. În cursul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *