vineri , 16 aprilie 2021 11:34 am
Iasi booked.net
-1°C

Alexandru Rafila: Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge. 15 mai este o dată rezonabilă

Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge, iar probabil că data de 15 mai este o dată rezonabilă pentru România, spune prof. dr. Alexandru Rafila. „Trebuie să ne gândim şi la persoanele vârstnice, care trebuie încurajate să facă mişcare în cursul serii, când circulaţia este redusă”, spune el.

De mai bine de o lună, copiii României stau în casă. Medicii spun că sănătatea lor poate fi afectată din cauza lipsei mişcăriii şi a soarelui. În Spania, premierul are de gând să relaxeze această restricţie din 27 aprilie, astfel încât copiii să poată lua aer curat, informează digi24.ro.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Peședintele Societății Române de Microbiologie adaugă că şi vârstnicii ar trebui să iasă afară, însă, deocamdată aceste schimbări nu sunt reglementate oficial.

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a adăugat el.

Cel mai recent raport al OMS arată că paşii de ridicare a restricţiilor trebuie să fie făcuţi gradual, cu intervale de timp pentru a evalua impactul lor. Ideal ar fi un interval de minimum două săptămâni – care corespunde perioadei de incubaţie a virusului – între fiecare măsură de restricţie ridicată.

Recomandări

Tot mai multe cazuri de copii internaţi la ATI Covid, la Sf. Maria

În „zona roşie” a unităţii se află internaţi şase copii pozitivi, cu manifestări ce necesitau …

One comment

  1. Niste nesimtiti, asta sunteti! Dupa ce in frunte cu presedintele tarii ati amenintat poporul inainte de Paste cu inmormantari, praznice si decese inainte de toamna( citez aici pe Iohannis, Arafat si Cercel), acum schimbati discursul cu imbratisarile celor dragi daca se sta in casa. Cum puteti fi atat de falsi, atat de prost educati, incat sa pronuntati de la cele mai inalte tribune, astfel de vorbe? Sa tineti minte ca dupa aceasta perioada poporul roman va cere tragerea la raspundere a voastra. Nu asta e atitudinea unor lideri de a rezolva situatia de criza, cu atat mai mult cu cat voi ati dat drumul la granite, voi nu le-ati inchis la timp si voi ati facut sa avem o situatie mai grea decat era. De ani de zile stati si dormiti in Parlament si v-ati vazut doar de interesele proprii. Asa sa va ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *