miercuri , 8 decembrie 2021 4:04 am
Iasi booked.net
-1°C
A Culex pipiens mosquito isolated on white. This species of mosquito is important in the West Nile Virus transmission cycle. (A Culex pipiens mosquito isolated on white. This species of mosquito is important in the West Nile Virus transmission cycle

ALERTĂ! Ministerul Sănătății avertizează populația cu privire la invazia de țânțari

Autoritățile sunt avertizate să intensifice măsurile de combatere a țântărilor, existând riscul răspândirii infecţiei cu virus West Nile.

La noi în țară au fost semnalate 43 de specii de ţânţari, potrivit Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în multe orașe, în special în București, oamenii s-au plâns de ineficiența măsurilor luate de autorități.

Ministerul Sănătății recomandă oamenilor să evite zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată precum parcuri, păduri și ape stătătoare.

Aproximativ 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă e bine să știți care sunt simptomele: febră, dureri intense de cap și musculare, vărsături și erupţii cutanate.

La momentul actual, nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virus West Nile, așa că singura cale este prevenția, prin stârpirea țănțarilor și evitarea zonelor în care aceștia sunt întâlniți mai des.

Recomandări

Au apărut infecțiile cu virusul West Nile

Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile, câte unul în judeţele Olt şi Bacău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *