luni , 18 octombrie 2021 9:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Alertă METEO de la ANM! Rafalele de VÂNT vor DEPĂȘI inclusiv 100 km/h

ANM a venit cu ultimele date despre vreme. Ne așteaptă un vânt puternic, iar meteorologii au emis deja o atenționare de Cod galben. Rafalele de vânt vor depăși inclusiv 100 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată România.

Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben de vânt puternic. Rafalele vor depăși 100 km/h

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic. Aceasta este valabilă până vineri noaptea la ora 23:00 la munte, la altitudini de peste 1700 m. În aceste zone vântul va avea intensificări susţinute cu rafale ce vor depăşi 90…100 km/h.

Trebuie menționat că, de joi dimineaţa de la ora 10:00 până vineri seara la ora 23:00, este în vigoare o informare vizând intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece în toată ţara. La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80 km/h.

Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben de vânt puternic! Rafalele vor depăși 100 km/h

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi şi în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei, precizează ANM.

ANM a anunțat că țara noastră va fi lovită de un val de frig și de un vânt insistent care va accentua senzația de rece. Vremea se răcește și temperaturile scad simțitor și vom avea în termometre chiar și 5 grade celsius. În anumite zone din România, meteorologii anunță ninsori și lapoviță.

Pentru ziua de joi, în centru, în nord și în nord-est vor fi înnorări persistente și apar câteva ploi slabe, iar dimineață la altitudini mari o să mai fulguiască. Doar în ținuturile vestice se face puțin mai cald decât ieri și maximele ating 17 grade. Vor fi și perioade însorite, însă vântul va sufla destul de tare, cu viteze de până la 50 de km/h.

Recomandări

Vremea se RĂCEȘTE! Temperaturile MININE vor fi cuprinse între 4 şi 15 GRADE

Vremea va fi răcoroasă în aproape toată ţara, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *