joi , 9 decembrie 2021 4:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

ALERTĂ METEO! Cum va fi VREMEA și ce TEMPERATURI ne așteaptă în următoarele zile! Meteorologii au făcut ANUNȚUL. Nu ignorați!

Veștile de la meteorologi nu sunt tocmai optimiste! Așa că, dacă v-ați făcut planuri pentru minivacanța de 1 Decembrie, ar fi bine să vă informați înainte de a pleca la drum. Mai exact, ANM a emis o informare meteorologică ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă de la 01 decembrie, ora 21.00 până la 02 decembrie, ora 18.00. 

De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare meteo cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte, valabilă pentru 02 decembrie, între orele 01:00 –13:00În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp.

În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei.În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Sâmbătă, vremea se va menține închisă

 

Sâmbătă, vremea se va menține în general închisă. Temporar, în sud, local în est și centru și pe arii restrânse în rest, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi – mixte la munte și în nord, unde pe spații mici vor putea favoriza depuneri de polei, în a doua parte a intervalului, și mai ales ploi în restul teritoriului. Cantitățile de apă ce se vor acumula, îndeosebi în sud-est și în masivele sudice, local, vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi ziua, în Bărăgan, Dobrogea și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, mai ridicate spre 16…17 grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor avea valori de la -5…-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 11…12 grade pe litoral.

În București,  înnorările vor persista, va ploua aproape continuu – în cursul zilei, când și vântul va prezenta intensificări temporare, apoi ploile vor diminua, iar vântul va slăbi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Duminică, vreme închisă și precipitații

Duminică, cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații, în general slabe, în majoritatea regiunilor. La munte va ninge; în vest, centru și în nord-est, în primele ore ale zilei, precipitațiile vor fi mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, ușor mai ridicate în deltă și pe litoral, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade.

În Capitală, cerul va fi noros pe parcursul zilei, când temporar va ploua, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.

În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

Sursa: EVZ

Recomandări

Expoziția Iași, oraș al pictorilor, la Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” Iași

Expoziția IAŞI, ORAŞ AL PICTORILOR a ajuns pe simezele Galeriei ”La Gard” a Casei de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *