duminică , 21 iulie 2019 4:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Alertă METEO: COD GALBEN de vijelii, ploi și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, două atenţionări meteo de vreme severă, valabile pentru mai multe judeţe din ţară. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se vor semnala furtuni, ploi torenţiale şi căderi de grindină.

 

În intervalul 22 iulie, ora 18:00 – 23 iulie, ora 10:00, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp. În aceste zone, ANM a instituit cod galben.

Pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și local în Muntenia și în Dobrogea.

În intervalul 23 iulie, ora 10:00 – 24 iulie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii.

 

Sursa: Realitatea.net

Recomandări

Cod GALBEN de furtuni extins pentru două judeţe din România

Meteorologii au emis, duminică, o nouă avertizare Cod galben de furtună pentru localităţi din judeţele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *