joi , 20 ianuarie 2022 11:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

ALERTĂ la nivel mondial din cauza variantei Omicron: ”Este extrem de transmisibilă şi necesită o acţiune urgentă”

Noua variantă omicron a SARS-CoV-2, ”extrem de transmisibilă”, necesită o ”acţiune urgentă”, avertizează luni miniştrii Sănătăţii din statele membre G7, la finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de către Guvernul britanc, care deţine preşedinţia rotativă a organizaţiei, relatează AFP, informează News.ro.

”Comunitatea internaţională se confruntă cu ameninţarea unei noi variante extrem de transmisibile a covid-19, care necesită o acţiune urgentă”, apreciază miniştrii într-un comunicat comun, publicat la finalul reuniunii.

Miniştrii Sănătăţii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite s-au reunit luni la Londra pentru a ”discuta despre evoluţia situaţiei omicron”, a anunţat într-un comunicat Ministerul britanic al Sănătăţii.

”Miniştrii au salutat munca exemplară a Africii de Sud, care a ştiut să detecteze şi să-i alerteze pe ceilalţi”, adaugă ei, referindu-se la această ţară din Africa australă care a identificat această nouă variantă a noului coronavirus şi care şi-a exprimat, apoi, regretul faţă de restricţii care i-au fost impuse de către alte ţări.

Statele membre G7 ”au recunoscut totodată pertinenţa strategică a asigurării accesului la vaccinuri” prin ”pregătirea” ţărilor să primească vaccinuri, prin furnizarea unei ”asistenţe operaţionale, dând curs angajamentelor noastre în privinţa donaţiilor, prin lupta împotriva dezinformării privind vaccinurile şi prin susţinerea cercetării şi dezvoltării”.

Membrii G7 se angajează, de asemenea, ”să continue să acţioneze în colaborare strânsă cu OMS şi partenerii internaţionali în vederea împărtăşirii informaţiilor şi supravegherii omicron”.

”Miniştrii s-au angajat să se reunească din nou în decembrie”, conchid ei.

Această declaraţie intervine în contextul în care varianta omicron a fost depistată în mai multe ţări şi mai ales în Europa – între alte ţări în Olanda, unde s-au identificat 14 cazuri, dar şi în Germania, Italia şi Regatul Unit.

În Franţa s-au identificat opt cazuri, care se află în curs de verificare în vederea unei eventuale confirmări a unei contaminări cu noua tulpină.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro

Recomandări

Simptomele OMICRON, diferite de cele date de varianta DELTA! Puțini își mai pierd gustul și mirosul

Simptomele cauzate de varianta Omicron sunt parţial diferite de cele cauzate de varianta Delta: mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *