duminică , 31 mai 2020 2:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Alertă! Jocul care ne îmbolnăvește urmașii: 1.000 de copii, tratați la Socola

Societatea din ziua de azi oferă mult mai multe lucruri care ne pot duce în pragul dependenței decât în trecut. Dacă pe vremea părinților noștri singurele obiceiuri vicioase la îndemână erau alcoolul și tutunul, acum există și această tendință a serviciilor online și utilizarea prelungită a acestora.

Din ce în ce mai mulți tineri și adolescenți dezvoltă, în ziua de azi, probleme din cauza jocurilor pe calculator, care nu doar că le cauzează deformări ale coloanei, ci le afectează într-un final și sănătatea mentală.

Marea Britanie face primul pas în tratarea tinerilor și adulților dependenți de diferite jocuri virtuale, așa-numiții gameri, a căror viață este puternic afectată de nenumăratele ore de jucat la calculator. Național Health Service (NHS), sistemul de asistență medicală de stat din Regatul Unit, deschide prima clinică de specialitate din țară, pentru a-i ajuta pe oameni să își trateze acest viciu, relatează evz.ro.

^

Specialiștii din cadrul Institutului de Psihiatrie de la Socola, din Iași, au constatat cu îngrijorare, de câțiva ani încoace, o creștere a numărului pacienților care caută ajutor după ce au ajuns dependenți de calculatoare, telefoane sau tablete. În România, dintre cei 7.000 de minori români internați, 1.000 primesc diagnosticul de „dependent de tehnologie”.

Găsirea unor tratamente sau terapii potrivite constituie o adevărată provocare pentru specialiști, care încearcă de mulți ani să ajute copii și tineri care prezintă tulburări emoționale și comportamentale datorate mediului virtual.

Fenomentul a căpătat o asemenea amploare, încât s-a luat în considerare, la un moment dat, înființarea unui centru special pentru acești copii. În acest context, specialiștii de la Socola au propus în 2016 o terapie originală, bazată pe poveștile și personajele lui Ion Creangă. Scopul acestui proiect era întoarcerea la copilăria de altădată, de care mulți copii din ziua de azi au uitat, din cauza depoendenței de calculatoare.

reclama adnow

loading...

Recomandări

Povestea omului care a reparat 50 de inimi de copil în timpul pandemiei, în România

Tammam Youssef e unul dintre cei mai buni „vindecători” de inimi de copii din lume. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *