miercuri , 17 iulie 2019 2:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Alertă în Franța: un șofer a intrat în plin cu mașina într-o mulțime de oameni. A fost auzit strigând „Allah akbar!”

Un şofer a rănit uşor două persoane în noaptea de joi spre vineri la Nîmes, în sudul Franţei, încercând să lovească pietoni, iar numărul victimelor putea să fie mai mare dacă maşina nu s-ar fi oprit într-o barieră de securitate, informează AFP, citat de Agerpres.

Vineri, în jurul orei 01:00 (23:00 GMT joi), potrivit martorilor, un bărbat de 32 de ani şi-a îndreptat în viteză maşina în direcţia a 50 de persoane, clienţi ai unui bar, care se aflau pe terasa din faţa localului.

Autoturismul său, un Peugeot alb, şi-a încheiat cursa într-o barieră de securitate, instalată de autorităţi înaintea unei mari sărbători populare la Nîmes legată de luptele cu tauri, care urmează să înceapă vineri.

Mai mulţi martori la incident, chestionaţi de AFP, au spus că l-au auzit pe şoferul autoturismului strigând „Allah akbar”. Dar el nu este cunoscut poliţiei pentru fapte de radicalizare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Procurorul Republicii, Eric Maurel, s-a deplasat la faţa locului şi a explicat ulterior că şoferul a încercat să fugă, dar a fost reţinut şi luat la bătaie de mulţime.

Într-o stare de „relativă confuzie mentală” în timpul arestării sale, el a fost spitalizat, a adăugat procurorul.

Autorităţile franceză au deschis în acest caz o anchetă pentru „tentativă de omor”, conform agenţiei de presă citate.

 

Sursa: Agerpres

Recomandări

Mașina unui polițist din Hârlău, incendiată în parcare (FOTO)

Anchetă în orașul Hârlău, după ce, în data de 15 Iulie a.c, în jurul orei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *