luni , 29 noiembrie 2021 3:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Alegeri europarlamentare. Urnele de vot în diaspora au fost deschise

Primii români care își pot exercita dreptul de vot la alegerile europarlamentare și la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis sunt cei din străinătate.

Dimineața, la ora 7:00, începe scrutinul la care pot participa aproape 19 milioane de cetățeni români cu drept de vot, din care în jur de 700.000 sunt cetățeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Sunt peste 18.000 de secții de votare deschise în toată țara. Trebuie să știți că atunci când pășiți în secția de votare puteți primi trei buletine de vot: unul destinat alegerii unuia din cei 33 de europarlamentari, iar alte două sunt buletinele de vot pe care sunt trecute întrebările referendumului consultativ național convocat de președintele României pe teme de justiție.

Sâmbătă ora 22:00 Votul în străinătate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul naţional a început odată cu deschiderea secţiei de votare din Noua Zeelandă duminică la ora locală 07:00.

În Noua Zeelandă există o singură secţie de votare, în Auckland, situată la adresa 20 Ponsonby Terrace (Ponsonby Community Center). Aceasta va rămâne deschisă până la ora locală 21:00, scrie stirileprotv.ro.

Unde votăm pe 26 mai: cum afli la care secție de votare ești arondat

Trebuie să votați la secția la care sunteți arondați, în cazul în care sunteți în localitate. Secția de care aparțineți o găsiți pe site-ul registrulelectoral.ro. Dacă sunteți plecați, puteți vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflați.

Cum se desfășoară votul în străinătate

Conform legii, pentru ambele scrutine votarea începe la ora 7.00 (ora locală) și se desfășoară până la ora 21.00 (ora locală), când secția de votare se închide.

Alegătorii care la ora 21.00 (ora locală) se află în sala în care se votează pot să își exercite dreptul de vot.

Recomandări

Roata panoramică a fost montată la Iași

În centrul orașului, lângă primărie, Teatrul Național și mitropolie, municipalitatea a instalat o roată înaltă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *