marți , 26 octombrie 2021 8:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Albumul „Papa Francisc în Grădina Maicii Domnului” a fost publicat ieri în cadrul SFR

Ieri a fost lansat primul album foto dedicat vizitei Papei Francisc în România. Manifestarea a avut loc în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc, albumul fiind intitulat „Papa Francisc în Grădina Maicii Domnului”.

Evenimentul a avut loc la Primăria Municipiului Iași.

Autorul publicației este cunoscutul fotograf Cristian Radu Nema, acesta colaborând cu încă trei fotografi pentru a surprinde întreg parcursul Sanctității Sale pe pământ românesc: George Călin, Octav Ganea și Andrei Cucu. La evenimentul de lansare a albumului au fost prezenți Cristian Radu Nema, directorul Editurii Integral, Costel Postolache, ambasador al Serilor Filmului Românesc, criticul de film Irina Margareta Nistor și primarul Mihai Chirica.

„În România Sanctitatea Sa a reușit să se coboare la adevăratul sens al spuselor și faptelor sale: umilință, bunătate, modestie și milostenie. Am avut onoare să îi fim gazdă, dar și privilegiul divin de a-l întâlni în calitate de primar al acestui oraș. Pentru mine a fost extraordinar de important să observ comportamentul unei populații dominant ortodoxe în fața liderului Bisericii Catolice. Ieșenii au demonstrat că sunt credincioși și că îl iubesc pe Dumnezeu așa cum este El: simplu și firesc. Îl felicit pe Cristian Radu Nema, atât din postura de om al filmului, cât și din calitatea de fotograf. Ne onorează faptul că ați ales Iașul pentru lansarea acestui album”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cristian Radu Nema este extrem de cunoscut, atât în străinătate, cât și în țară. El este singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roșu la Festivalul de Film de la Cannes, dar și discipol de-al lui Sergiu Nicolaescu. Tânărul român a lansat și singura carte de fotografie din România cu Regele Mihai „Mihai I Amurg Regal”.

„În continuarea ideii domnului primar, definiția Papei Francisc este asemănătoare cu cea a dragostei, fiind greu de formulat semnificația personalității sale. Albumul este o confirmare că nu poți să definești nici măcar în imagine ce s-a întâmplat odată cu prezența Sanctității Sale în România. Au fost niște mesaje de ordin cultural, social, religios, la care s-a adăugat percepția pe care e resimțit-o poporul român în timpul acestei vizite istorice”, a punctat fotograful Cristian Radu Nema.

Directorul editurii Integral, Costel Postolache, a precizat că albumul a fost tipărit într-un prim tiraj de 5000 de exemplare:

„Acest album nu a fost un proiect planificat, ci unul care a luat naștere acum 10 zile, la ideea lui Cristian Radu Nema. Emoția pe care am primit-o în timpul Sanctității Sale m-a făcut să încerc să dau înapoi ceva comunității. Prin ceea ce am făcut noi, faptul că am lansat primii un album dedicat vizitei Papei Francisc, arată că vrem să prelungim puțin taina acestei emoții și să o împărțim cu cei din jurul nostru. Acest album se va regăsi atât în librării, cât și la chioșcurile de presă începând de săptămâna viitoare”, a declarat Costel Postolache.

În album se regăsesc 170 fotografii exclusive, semnate de un singur autor: Cristian Radu Nema. Iașul este prezent în album cu o fotografie realizată de Andrei Cucu, în care Sanctitatea Sa Papa Francisc este întâmpinat de către primarul Mihai Chirica la Aeroportul Internațional Iași.

Festivalul Serile Filmului Românesc este partener de lansare a albumului „Papa Francisc în Grădina Maicii Domnului”.

Recomandări

Maraton de vaccinare în şase spitale militare din ţară, printre care și la Iași

Ministerul Apărării Naţionale organizează, luni şi marţi, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *