miercuri , 22 septembrie 2021 2:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Alba-neagra cu voucherele pentru elevi. Guvernul s-a răzgândit: nu are bani pentru programul „Merg la şcoală”

Guvernul s-a răzgândit şi nu mai oferă voucherele de 250 de lei pentru rechizite, cărţi şi echipament sportiv pentru elevi. Proiectul de Hotărâre de guvern „Merg la şcoală” a fost retras din dezbatere publică.

Ministerul Educaţiei a retras din dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul „Merg la şcoală”, prin care aloca 250 de lei sub formă de vouchere pentru fiecare elev din ciclurile primar, gimnazial, profesional şi liceal. Propunerea a fost publicată săptămâna trecută şi urma să ajungă în Guvern pentru aprobare, conform Edupedu.ro.

Valoarea totală primită de fiecare elev era de 250 lei, împărţită în 5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei, potrivit regulilor din normele metodologice ale proiectului. Acordarea acestor tichete tuturor elevilor din sistemul de învăţământ de stat, din ciclurile primar, gimnazial, liceal şi profesional.    Fără niciun anunţ sau explicaţie publică, Ministerul Educaţiei a retras de pe site proiectul de HG care înfiinţa programul „Merg la şcoală”.

În sistemul de învăţământ erau înscrişi în anul şcolar 2018-2019, potrivit INS, 2.373.894 de elevi în ciclurile primar, gimnazial, liceal şi profesional. Dintre ei, 770.497 proveneau din mediul rural. Acest program ar fi avut alocate peste 593 milioane lei.

Recomandări

1500 de copii au primit ghiozdane și rechizite din partea Episcopiei Hușilor

Un număr de 1.500 de copii din satele judeţului Vaslui au primit din partea Episcopiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *