Alarmant! A fost bătută şi tunsă cheală cu foarfeca oilor, pentru a fi disciplinată. Fata este din județul Iași și are doar 14 ani!

Date:

O fată de 14 ani, satul Rediu, judeţul Iaşi, a fost bătută pe stradă şi tunsă cheală cu foarfeca oilor de unchiul său, care le-a spus oamenilor legii că a vrut să o disciplineze pe copilă. Bărbatul este recidivist şi iniţial nu şi-a recunoscut fapta.

Potrivit anchetatorilor, în timp ce adolescenta se afla pe uliţa din satul Rediu, Radu Chiriac, unchiul său, ar fi lovit-o pe fetiţă cu pumnii în piept şi în zona capului, după care a împins-o pe aceasta într-o curte folosită pentru adăpostirea animalelor, unde, lângă un stâlp, a tuns-o cu ajutorul unei foarfeci pentru tuns oile, scrie mediafax.ro.

Mai mult, spun oamenii legii, individul a ameninţat-o pe nepoată că îi va tăia o ureche. În urma incidentului, fetiţa a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţişii au fost sesizaţi de sora fetei, care le-a spus oamenilor legii de chirurile la care a fost supusă adolescenta.

La audieri, individul nu a recunoscut faptele. Ulterior, acesta a spus că a considerat că era de datoria lui să o disciplineze pe nepoată, deoarece aceasta „ar fi umblat aiurea prin sat”.

Potrivit anchetatorilor, individul a fost condamnat în trecut pentru lovire şi alte violenţe şi, respectiv, furt calificat şi violare de domiciliu. Ultima sa condamnare a fost de nouă ani de închisoare, el fiind liberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 1.105 zile.

În prezent, fata în vârstă de 14 ani se află într-un centru de primire minori în regim de urgenţă şi inclusă, din luna mai a acestui an, într-un program de consiliere, mai scrie mediafax.ro.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Iaşi a emis o fişă de evaluare psihologică, concluzionând că minora a fost victima unei agresiuni fizice şi emoţionale din partea unchiului patern, considerându-se necesară scoaterea copilului din mediul familial abuziv şi includerea acestuia într-un program de consiliere specializat. În acest context, victima a fost internată în Centrul de primiri minori în regim de urgenţă”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acesteia, unchiul fetei, Radu Corneliu Chiriac, în vârstă de 37 de ani, a fost trimis în faţa instanţei, fiind acuzat de violenţă în familie şi ameninţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...