duminică , 28 noiembrie 2021 1:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Al șaselea secretar de stat, numit la Educație: Profesoară de matematică, Mihael Popa

După ce doi secretari de stat au plecat în concediu de odihnă pentru campania electorală, premierul Ludovic Orban și ministrul Monica Anisie au adus la Educație un nou secretar de stat.

Este vorba despre Mihaela Popa, fostă senatoare PNL de la Iași, profesoară de matematică și membru al Partidului National Liberal. Noul demnitar se va ocupa de fonduri europene.

Ministerul Educației are acum 6 secretari de stat: Luminița Barcari (preuniversitar), Lucian Rădulescu (relația cu parlamentul), Gigel Paraschiv( universitar), Dragoș Ciuparu ( cercetare), Irina Kovacs ( minoritati). Primii doi și-au luat luat concediu de odihnă, potrivit stiri edu.ro

Anunțul numirii unui nou secretar de stat a fost făcut de Mihaela Popa pe pagina ei de Facebook:

Doamna Ministru Monica Anisie mi-a propus sa vin in echipa dumneaei cunoscand expertiza mea, dar mai ales rezultatele in domeniul fondurilor europene. Consider ca e un moment zero pentru educatie in atragerea fondurilor europene de catre scoli. De aceea e nevoie de echipe de experti si manageri creativi care sa nu stea cu mana intinsa doar la bugetul statului, ci sa fie capabili sa acceseze finantari externe. E prioritar sa incurajam scolile sa scrie proiecte si sa obtina finantari. Asa a aparut ideea unui post de Secretar de Stat responsabil cu fondurile europene. Domnul Prim-Ministru Ludovic Orban m-a felicitat si mi-a spus ca ma asteapta la munca pentru ca absortia fondurilor europene in educatie e foarte importanta. Consider ca rezultatele Iasului trebuie exportate la nivel national pentru ca scolile noastre sa fie europene si din prisma dotarilor”, a scris Mihaela Popa.

Recomandări

Testele de salivă au ajuns în școlile din Iași

Testarea elevilor va începe cel mai probabil săptămâna viitoare, după minivacanţa de 1 Decembrie. Inspectoratul Şcolar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *