marți , 21 septembrie 2021 6:13 am
Iasi booked.net
-1°C

AJOFM ajută tinerii din mediul rural să își deschidă afaceri

AJOFM Iași a primit fonduri europene pentru a-i sprijini pe tinerii din mediul rural să înființeze afaceri sau să se angajeze.

Persoanele din medii vulnerabile vor lua parte la programe de formare profesională până la sfârșitul anului viitor. Șomerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani sunt beneficiarii proiectului implementat de AJOFM.

Potrivit AJOFM Iași, obiectivul general al proiectului constă în majoarea șanselor de ocupare și îmbunătățirea situației pentru 1.051 tineri, șomeri cu vârsta între 16- 29 ani (din care 250 din mediul rural și 110 de etnie romă), cu rezidență în județele Iași și Maramureș. Specialiștii din Iași vor implementa strategii de servicii integrate și flexibile de ocupare pe piața forței de muncă. Astfel, un număr de 780 de tineri vor obține certificatul de calificare, minimum 455 de tineri vor fi angajați și alți 36 vor înființa afaceri.

De asemenea, vor fi acordate subvenții în valoare de 25.000 de euro, microgranturi, pentru afacerile nou înființate de tinerii din Iași. Referitor la ajutorul dezvoltării sustenabile a afacerilor prin acordarea de servicii de consiliere / consultanță / mentorat / monitorizare, specialiștii din cadrul AJOFM Iași vor demara cursurile de formare în această perioadă pentru ca tinerii să obțină cât mai repede calificarea necesară angajării.

Recomandări

„PREGĂTIT PENTRU VIITOR”, proiect implementat de AJOFM

In data de 01.09.2021 a fost semnat contractul nr. 16749/01.09.2021 pentru proiectul „PREGĂTIT PENTRU VIITOR”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *