marți , 4 august 2020 1:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ai putea să ghicești dacă va fi un eșec sau o victorie?

Sunt anumite aspecte care pot fi luate în considerare pentru a determina dacă o echipă se îndreaptă spre succes sau spre înfrângere.

Printre ele se numără evaluarea performanței generale sau a potențialului fiecărui jucător în parte, echilibrul și profunzimea echipei, demonstrate pe parcursul activității desfășurate, studierea antrenorilor, a stilului de joc sau evaluarea circumstanțelor jocului.

Nu numai jucătorii, antrenorii și persoanele care conduc cluburile de fotbal sunt nerăbdători să afle cine este câștigătorul atunci când urmăresc un meci de fotbal, ci și suporterii. În calitate de companioni de lungă durată, ei pot fi obișnuiți cu stilul de a juca al fotbaliștilor, ceea ce îi poate determina să spună chiar din primele minute ale jocului dacă alternativa pe care au ales-o pe cote pe sporturi a fost cea potrivită. De fiecare dată când un antrenor face o schimbare în echipa sa, înlocuind pe cineva din ofensivă sau defensivă, un fan adevărat așezat în fața televizorului va suspina sau va fluiera la gândul că totul se poate destrăma sau că și cea mai mică mișcare poate schimbă jocul în bine.

Fiecare echipă are propriul său set de puncte slabe și puncte forte. Identificarea acestora este de mare ajutor atunci când vine vorba de evaluarea performanței generale a unei echipe și pot fi descoperite treptat. Iscusința și rezistența sunt probabil cei mai importanți factori în determinarea rezultatului unui joc de fotbal; în teorie, cel puțin. La urma urmei este logic ca un joc de fotbal să fie câștigat de cea mai pricepută echipă. Este destul de ușor să ghicești ce se va întâmpla atunci când una dintre cele mai bune echipe din Liga I va fi împotriva uneia dintre cele mai slabe. Dar este mult mai greu de prezis atunci când echipele se află pe același picior de plecare. Și totuși, fotbalul nu este atât de simplu. Cea mai bună echipă nu câștigă întotdeauna. Niciun sport nu ar fi la fel de interesant fără o latură imprevizibilă.

Echilibrul este un ingredient vital pentru o echipă de fotbal. Câteva superstaruri cântăresc mult, dar ce se întâmplă dacă restul este alcătuit din jucători cu un nivel mediu de performanță? Cum se poate compara o astfel de echipă cu o alta în care nu există nicio vedetă, dar care are jucători excelenți pe fiecare poziție? Nu există garanții, dar echipa mai echilibrată are șanse mai mari de a câștiga.

Un antrenor are multe roluri de îndeplinit. Nu este acolo doar pentru a admonesta sau pentru a bate palma cu fiecare jucător în eventualitatea unei victorii. El trebuie să efectueze analize    post-joc și planificări înainte de joc, în timp ce se asigură că jucătorii săi rămân în formă și motivați. Mai presus de toate, trebuie să conducă o echipă, pe teren și în afara sa. Un antrenor bun poate avea un impact semnificativ asupra modului în care echipa sa joacă pe parcursul unui întreg sezon.

Stilul de joc al unei echipe poate fi determinat mai puțin din analize generale, rapoarte și știri și mai mult din modul în care un antrenor își formează echipa și ce fel de filozofie impune jucătorilor săi. Se concentrează în primul rând pe defensivă sau ofensivă sau adoptă o abordare mai echilibrată? Le dă liber la creativitate pe teren jucătorilor sau preferă un stil rigid și structurat? Răspunsurile la aceste întrebări nu sunt întotdeauna evidente, dar oricine este interesat și dispune de răbdare, poate observa și asimila informații valoroase.

Performanța unei echipe mai depinde și de diverși factori externi precum locul unde se ține meciul, condițiile meteorologice sau motivația fiecărei persoane implicate. În unele situații, victoria poate atârna de un fir de păr, iar eșecul e la o aruncătură de băț… sau de minge.

Recomandări

Campionate de tenis în perioada 1-9 august la Baza Sportivă Ciric

Municipiul Iași este implicat în fiecare an în organizarea de evenimente cu impact major la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *