miercuri , 27 mai 2020 3:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Agenţii FBI au creat profilul criminalului Gheorghe Dincă, la penitenciarul Jilava

Agenţii FBI (Biroul Federal de Investigaţii din Statele Unite ale Americii) au creat profilul psihologic al criminalului Gheorghe Dincă, după o expertiză ce a durat două zile, la penitenciarul Jilava.

Profilerii FBI au mers, săptămâna trecută, la penitenciarul Jilava, acolo unde au realizat profilul lui Gheorghe Dincă.

Potrivit unor surse, agenţii au analizat ore întregi de înregistrări cu Gheorghe Dincă din timpul percheziţiilor efectuate în casa sa din Caracal, dar şi de la reconstituire.

În această dimineaţă, Gheorghe Dincă a fost adus la sediul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) pentru expertiza psihiatrică, relatează observator.ro.

Concret, experţii INML vor stabili dacă Dincă suferă sau nu de vreo boală psihică şi dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis cele două crime.

În trecut, Dincă a fost internat pe secţia de psihiatrie a spitalului din Slatina, fiind diagnosticat cu ‘tulburări organice de personalitate şi de comportament datorită unei boli, vătămări şi disfuncţii cerebrale’.

În cazul în care medicii legişti vor stabili că Dincă nu a avut discernământ atunci când le-a răpit, ucis şi ars pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, criminalul din Caracal ar putea scăpa de închisoare, urmând a fi internat într-o secţie de psihiatrie.

În caz contrar, Gheorghe Dincă riscă închisoarea pe viaţă pentru cele două crime pe care le-a recunoscut.

loading...

Recomandări

O ieșeancă a ajuns la spital tușind și a murit la câteva ore după externare

O mamă eroină s-a stins la două săptămâni după ce s-a internat în spital. A …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *