marți , 26 ianuarie 2021 2:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Afacerist ieșean prins în flagrant în timp ce oferea mită unui funcționar pentru eliberarea unei autorizații de construcție

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Iași au finalizat cercetările într-un caz de corupţie pentru care s-a făcut flagrant în urmă cu aproape un an. Dosarul a fost înaintat procurorilor care au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi – două persoane fizice şi o societate comercială din Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor ieşeni, faptele cercetate au avut loc la data de 21.09.2017, când echipa operativă a Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a organizat un flagrant. Unul dintre inculpaţii din dosar a fost prins în timp ce oferea unui funcţionar de la o primărie din judeţul Iaşi, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei, echivalentul sumei de 5.000 euro, în scopul emiterii unei autorizaţii de construire, fără îndeplinirea condiţiilor legale, către societatea comercială administrată de cel de-al doilea inculpat.

Este vorba despre administratorul firmei Ecocart Holding care a oferit bani unui funcţionar al biroului Urbanism din Primăria Oraşului Podu Iloaiei, pentru a obţine o autorizaţie de ridicare a unui hotel în oraş. Cel care ar fi încercat să mituiască funcţionarul din primărie se numeşte Ioan Hristea şi ar fi vorbit în numele lui Gabriel Ungurianu, administratorul firmei Ecocart Holding SRL.

„Dosarul penal a fost înregistrat în baza denunţului funcţionarului din primărie, formulat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, după ce inculpatul i-a promis succesiv sumele de 2.000 euro, 3.000 euro, iar ulterior 5.000 euro în scopul precizat mai sus. Prin rechizitoriu a fost menţinută măsura asigurătorie a sechestrului dispusă asupra sumei de 22.500 lei, reprezentând mita oferită de inculpat, în vederea confiscării acesteia“, se menţionează în comunicatul DGA.

 

Sursa: Adevărul

Recomandări

O nouă grădină botanică în Iași

Primăria Iași vrea să construiască o nouă grădină botanică la marginea orașului. Parcul se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *