sâmbătă , 4 decembrie 2021 4:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Afacere de familie ilegală: O mamă, alături de fiii ei, a traficat timp de patru ani fete în Germania (FOTO)

O familie întreagă de proxeneți, din comuna Pogonești, alături de încă o femeie din comuna Tutova, au creat un grup infracțional care a traficat mai multe tinere în Germania, obligându-le să practice prostituția.

Ptrivit vremeanoua.ro, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati au destructurat astfel, pe 25 august, reteaua de trafic de minori si trafic de persoane, care a actionat în Germania timp de patru ani! Inculpatii cercetati în acest dosar si-au luat mãsuri de protectie si, pentru a scãpa de rãspunderea penalã, le eliberau pe fetele traficate în momentul în care aflau cã rudele lor au depus plângere la politie. „Este de precizat faptul cã unele dintre victimele majore si minore au fost lãsate sã revinã în România doar în momentul în care inculpatii au aflat cã rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmãrire penalã”, se aratã în comunicatul DIICOT. Proxenetii au ajuns în fata judecãtorilor glãlãteni. Fratii Nelu si Cornel Puiu, precum si Dragos Lupu, au primit mandate de arestare preventivã, iar Veta Puiu si Denisa Aramã au fost arestate la domiciliu pentru 30 de zile.

Comuna Pogonesti a fost pe 25 august teatrul unor descinderi în fortã a procurorilor DIICOT Galati, însotiti de jandarmi si mascati. Asa au aflat si locuitorii acestei micute comune, cã familia Puiu, fratii Nelu si Cornel Constantin si mama lor Veta, se ocupau cu traficul de minori si traficul de persoane, în Germania! De altfel, nu era greu de ghicit, dupã masinile (foto), care le conduceau si dupã banii pe care-i învârteau! Dacã cei de la BCCO Vaslui nu i-au „dibuit”, iatã cã cei de la SCCO Galati, împreunã cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati au reusit sã-i prindã. „La data de 25 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea pentru o perioadã de 24 de ore a inculpatilor Puiu Nelu, Puiu Cornel Constantin, Puiu Veta, Aramã Denisa si Lupu Dragos, cu vârste cuprinse între 21 si 53 de ani, într-o cauzã privind destructurarea unui grup infractional organizat, specializat în sãvârsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane, în formã continuatã. La aceeasi datã, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au dispus luarea mãsurii controlului judiciar fatã de inculpatele M. E.-A., în vârstã de 28 de ani (cunoscutã cu antecedente penale în Germania) si P. I.-M., în vârstã de 24 de ani (fãrã antecedente penale), pentru sãvârsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.”, se mentioneazã în comunicatul DIICOT.

Fetele, printre care si minore, erau supravegheate, controlate si terorizate de proxeneti

„În fapt s-a retinut cã, perioada 2014 – iulie 2019, în baza aceleiasi rezolutii infractionale, la diferite intervale de timp, inculpatii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vãtãmate minore (una dintre ele diagnosticatã cu diabet) pe care prin constrângere psihicã si fizicã, prin mentinere în teroare si santaj emotional, limitându-le libertatea de comunicare si miscare, le-au transportat, transferat, adãpostit, primit, supravegheat si controlat în scopul exploatãrii sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locatii din Germania. De asemenea, în perioada 2015 – aprilie 2019, inculpatii au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeasi metodã „Loverboy”, alte cinci victime majore, pe care prin violentã fizicã si verbalã, le-au transportat, transferat, adãpostit, primit, supravegheat si controlat în scopul exploatãrii sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locatii pe raza municipiilor Brasov si Galati precum si pe teritoriul Germaniei. Sumele de bani obtinute de cãtre membrii grupului din activitatea infractionalã au fost stabilite la peste 310.000 de euro.”, se mai scrie în comunicatul DIICOT.

Plângerea penalã a rudelor le elibera pe fete din mânile proxenetilor!

Este de precizat faptul cã unele dintre victimele majore si minore au fost lãsate sã revinã în România doar în momentul în care inculpatii au aflat cã rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmãrire penalã. La data de 25 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati împreunã cu ofiteri de politie judiciarã din cadrul Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate Galati au efectuat un numãr de 7 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati si Vaslui, cu ocazia cãrora au fost identificate si ridicate sumele de 1.140 de lire sterline si 52.000 de euro, bijuterii de aur, accesorii a unor branduri de lux, un pistol WALTER P 22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc si mijloace materiale de probã (înscrisuri, medii de stocare, etc.).” În cauzã au fost instituite mãsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a douã autoturisme cu o valoare estimativã de 60.000 de euro.  La sediul D.I.I.C.O.T Galati au fost aduse, în vederea audierii, un numãr de 17 persoane.

„Pestii” dupã gratii, „sirenele” în arest la domiciliu!

În cursul zilei de ieri, inculpatii au fost prezentati Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Judecãtorii gãlãteni au admis doar în parte propunerea DIICOT Galati: „Admite în parte propunerea formulatã de Parchet si în consecintã dispune arestarea preventivã a inculpatilor Puiu Nelu, Puiu Cornel Constantin si Lupu Dragos, pe o duratã de 30 de zile, fiecare, începând cu data de 26.08.2019. Respinge propunerea formulatã de Parchet privind arestarea preventivã a inculpatelor Puiu Veta si Aramã Denisa si dispune luarea fatã de cele douã inculpate a mãsurii arestului la domiciliu, pe o duratã de 30 de zile, fiecare. Obligã pe cele douã inculpate ca pe durata arestului la domiciliu sã respecte urmãtoarele: – Sã nu pãrãseascã domiciliul lor din sat Pogonesti, comuna Pogonesti, judet Vaslui (inculpata Puiu Veta), respectiv sat Coroiu, comuna Tutova, judet Vaslui (inculpata Aramã Denisa). – Sã nu ia legãtura inculpatele, cu persoanele vãtãmate si martorii din cauzã si sã nu se apropie de acestea”, au decis judecãtorii de drepturi si libertãti din cadrul Tribunalului Galati. Suportul de specialitate a fost asigurat de cãtre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuatã cu sprijinul ofiterilor de politie judiciarã din cadrul S.C.C.O. Brãila, S.C.C.O. Vrancea, politistilor din cadrul Inspectorului de Politie al Judetului Galati si Vaslui, precum si cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati si Vaslui.

Recomandări

Permis de conducere fals, descoperit de poliţiştii de frontieră gălățeni

Poliţiştii de frontieră cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *