marți , 2 martie 2021 6:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Aeroportul vrea un hangar de mentenanță pentru elicoptere

Conducerea aerogării ieșene revine cu un proiect care, în trecut, a fost respins de plenul Consiliului Județean: concesionarea unui teren de 7.800 mp pentru realizarea unui hangar de mentenanță pentru elicoptere.

La momentul respingerii proiectului, în noiembrie 2018, opoziția din CJ a reproșat că o astfel de inițiativă poate afecta dezvoltarea viitoare a aeroportului. La acel moment, ideea de concesionare a venit după ce o firmă nou înființată – cu origini în Republica Moldova – a depus o cerere în acest sens la Aeroportul Iași. Față de anul trecut, nimic nu s-a schimbat: conducerea aerogării ieșene nu are o viziune clară cu privire la modul în care aeroportul trebuie modernizat în viitor (o licitație în acest sens a tot fost amânată din diverse motive).

Acum, conducerea aerogării vine doar cu o notă de fundamentare de 7 pagini în urma căreia vrea concesionarea terenului pentru o perioadă de 25 de ani cu posibilitatea prelungirii până la 49 de ani.

„Deoarece în contextul actual pe această zonă se dezvoltă deja hangarul de mentenanță aeronave Aerostar și totodată având în vedere că MAI prin Inspectoratul generaal de aviație unitatea specială de aviație Iași a preluat și va amplasa în cadrul obiectivului fosta Aviația Utilitară o unitate specială de aviație de tip SMURD ce va fi înzestrată cu elicoptere ușoare și medii/grele, justificarea realizării acestui hangar de mentenanță elicoptere este cu atât mai relevantă. Având în vedere aceste noi proiecte, Iașul poate deveni în următorii ani unul dintre principalele hub-uri de mentenanță aeronave din țară”, spune Cătălin Bulgariu, șeful aerogării ieșene, la concluziile raportului de 7 pagini.

Recomandări

Beatrice Rancea a ieșit din sediul Operei după cinci ore de audieri

Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Iasi este acuzata de procurorii DIICOT de constituire a unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *