Aeroportul IAȘI va deveni cel mai mare din România, după Otopeni

0
257
De curând, am primit autorizația de construire, ceea ce înseamnă că suntem pregătiți să demarăm lucrările la cel mai amplu proiect de dezvoltare din istoria aeroportului. Ne vom concentra toate eforturile pentru ca lucrările să se desfășoare conform graficului, astfel încât structura să fie ridicată până la sosirea iernii.
Ne bazăm pe experiența și profesionalismul partenerului nostru STRABAG, care a realizat proiectul tehnic și care se va ocupa de lucrările la terminalul T4 și extinderea parcării, obiective ce trebuie finalizate în decembrie 2023. Mentenanța va fi asigurată de aceeași companie.
La rândul său, MEDOS CONSTRUCT & CONSULTING SRL va asigura supervizarea șantierului și modul de execuție a lucrărilor.
Am ajuns, în timp record, în această etapă finală, după un efort comun al echipelor de proiect de la aeroport și firma de construcții, având sprijinul necondiționat al autorităților locale – Consiliul Județean și Primărie -, Ministerul Transporturilor, instituțiile de specialitate.
Din 2024, ieșenii vor avea un nou terminal, la standarde europene, cu o capacitate dublă de procesare (3,3 milioane de pasageri anual), pe 3 niveluri, având o lungime de 200m, o adâncime de 50m și o suprafață desfășurată de peste 31.000 de metri pătrați. Acesta va fi legat de T3 printr-un tunel și va deservi zborurile internaționale.
Proiectul mai cuprinde câteva obiective: extinderea parcării, construirea unui parc fotovoltaic, precum și reconfigurarea căilor de acces în zona terminalelor.
Investiția va fi susținută din fonduri europene, în proporție de 85%, valoarea totală a proiectului fiind de aprox. 328 de milioane de lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.