Aeroportul IAȘI și Wizz Air au inaugurat ruta directă Iași-Istanbul

0
218

Ruta directă ce leagă Iașul de cel mai mare aeroport de transfer din lume a fost lansată ieri, 4 aprilie 2023, zborurile IAȘI (IAS)- ISTANBUL (IST) fiind operate de compania WizzAir, de trei ori pe săptămână: marți, joi și sâmbătă.

„Dezvoltarea Aeroportului înseamnă dezvoltarea județului Iași și a unei întregi regiuni, și vreau să vă spun că în tot acest timp am reușit să dezvoltăm relații eficiente și de încredere cu partenerii și reprezentanții companiilor aeriene, astfel încât la acest moment avem din ce în ce mai multe curse directe din Iași către Bruxelles, Madrid, Paris, Milano, dar și către destinații noi, precum Berlin, Memmingen, Copenhaga, Basel. Partenerii noștri de la Wizz Air au deschis astăzi noi porți.

Avem cursă directă către ISTANBUL. Mulți dintre ieșeni ne-au scris, am primit multe solicitări pentru a introduce acest zbor și iată că am reușit – Turcia este, de astăzi, la doar un zbor distanță de Iași”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

„Lansarea rutei Iași – Istanbul este un obiectiv atins. Practic, de azi suntem conectați cu lumea întreagă prin hub-ul IGA Istanbul, unul dintre cele mai puternice aeroporturi ce oferă legături prin care pot fi accesate cu ușurință nenumărate destinații. Evident, Istanbul, orașul ce se întinde pe două continente, este și o destinație turistică foarte apreciată, cu un farmec aparte.
De asemenea, noua rută reprezintă un suport pentru mediul de business local, facilitând inclusiv schimburile economice, culturale și academice între cele două regiuni. Sunt optimist că acest nou serviciu aerian va prezenta interes pentru cetățenii din zona Moldovei. Iași – Istanbul completează harta rutelor permanente deservite de Wizz Air pe Aeroportul Iași, contribuind la consolidarea parteneriatului nostru.

Cu fiecare rută deschisă pe Aeroportul Iași, primim confirmarea că suntem pe drumul cel bun, iar odată cu finalizarea noului terminal de pasageri, vom deveni și mai atractivi pentru companiile aeriene. Mulțumim operatorului Wizz Air pentru încredere și susținere”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Internațional Iași.

„Suntem încântați să lansăm această nouă rută de la Iași către Istanbul. Istanbulul este o destinație populară și îndrăgită, cu o istorie fascinantă și o arhitectură incredibilă. Orașul oferă ceva pentru fiecare tip de călător.

Mai mult, așteptăm cu nerăbdare să primim mai mulți oaspeți din Turcia la Iași în acest an, aceștia având ocazia să vadă tot ce are de oferit orașul.”, a transmis Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager în cadrul Wizz Air.

Noua rută va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână – marți, joi și sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.