joi , 9 iulie 2020 7:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Aeroportul din Iași în lucrări până la sfârșitul verii

Până la jumătatea lunii august, trebuie să fie gata legătura hangarului construit de Aerostar cu pista de aterizare/decolare.

Lucrările la extinderea platformei de staţionare a avioanelor se desfăşoară în ritm alert, după ce societatea băcăuană aeronautică Aerostar a finalizat construirea hangarului de mentenanţă a avioanelor. Uriaşa hală mai trebuie doar să fie dotată cu echipamentul necesar.

Între timp, în dreptul hangarului şi al cădirii Aviaţiei Utilitare, pe o suprafaţă ceva mai mare de un hectar, este excavat pământul până la o adâncime de 4 metri în unele locuri. Urmează să fie adus alt tip de pământ, care poate să susţină greutatea platformei (al cărei strat de beton va avea o grosime de 40 cm) şi a căilor de rulare. Una dintre aceste căi va lega centrul de reparaţii al Aerostar de pista Aeroportului Iaşi.

Suntem în prima fază a lucrărilor şi, faţă de cei de la Aerostar, ne-am angajat ca, până pe 15 august, să se realizeze platforma pe o secţiune care să permită accesul avioanelor de la pistă la hangar, pentru mentenanţă. În a doua fază, se va finaliza întreaga platformă, apoi cealaltă cale de rulare, iar la sfârşit, sistemul de balizat.“, a explicat directorul Aeroportului, la faţa locului.

Cătălin Bulgariu a amintit că proiectul în valoare de aproape 60 de milioane de lei este finanţat în proporţie de 50 la sută din fonduri europene, cealaltă jumătate fiind partea regiei aeroportuare. Extinderea infrastructurii va fi gata în noiembrie.

loading...

Recomandări

DRDP Iași – informații despre lucrările aflate în derulare

COMUNICAT DE PRESĂ. Referitor la unele informații privind lucrările aflate în execuție, precum și presupuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *