duminică , 12 iulie 2020 12:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Adolescenta dispărută de acasă, găsită în județul Galați, la iubit

Simona Cretu, adolescenta de 15 ani, din Dãnesti, fugitã de acasã pe 22 mai, a fost gãsitã de politisti în Matca, judetul Galati, la iubitul ei. În timp ce familia si prietenii o cãutau cu disperare, fata îsi trãia bine-mersi povestea de dragoste cu cel pentru care a hotãrât sã lase tot.

Potrivit vremeanoua.ro, nu a durat, însã, prea mult, pentru cã oamenii legii i-au dat de urmã si au adus-o în Vaslui. “Minora a fost gãsitã de politisti, este bine, din fericire nu a fost victima niciunei infractiuni. Aceasta a ajuns la un centrul al Directiei Generale de Asistentã si Protectia Copilului Vaslui, unde i se va face o evaluare”, a precizat purtãtorul de cuvânt al inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

Psihologii specializati în problemele de comportament ale copiilor atrag atentia cã peste 95% dintre copiii care dispar, fug de acasã voluntar. “În practicã a apãrut, în ultimii doi ani, un fenomen îngrijorãtor vis-a-vis de plecarea voluntarã a tinerilor, în special a fetelor, la sugestia prietenilor. Din acest punct de vedere, retelele de socializare de tip facebook s-au dovedit a fi extrem de periculoase: fete cu vârste între 13-16 ani intrã în relatii cu adulti cu vârste peste 30 ani, locuiesc cu acestia, iar pãrintii sunt nevoiti sã apeleze la autoritãti, întrucât situatia le-a scãpat de sub control”, a explicat psihologul Delia Colac. Astfel, specialistii recomandã pãrintilor sã petreacã cât mai mult timp cu copiii si sã comunice cu ei. “Lipsa timpului petrecut cu copilul duce la înstrãinarea acestuia de pãrinti. Copilul nu gãseste în pãrinte un prieten în fata cãruia sã-si deschidã sufletul, cãruia sã-i povesteascã ce i se întâmplã peste zi si atunci, pentru a se rãzbuna sau a le da o lectie pãrintilor, fuge de acasã. Fuga ar putea fi vãzutã si ca o evadare cãtre o lume mai bunã, în care poate fi independent. Asadar, pãrintii trebuie sã comunice cu copiii, sã petreacã timp de calitate alãturi de ei, sã-i implice în activitãtile familiei, sã creeze o relatie de prietenie cu ei, pentru ca acestia sã aibã încredere sã-i spunã adultului tot ce îi frãmântã”, a explicat psihologul Irina Cãrare.

loading...

Recomandări

Actriță dată dispărută pe un lac din California! Copilul ei a fost găsit singur în barcă

Actrița Naya Rivera a fost dată dispărută, iar autoritățile iau în calcul și cel mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *