Adio medicamente vândute la bucată cu reţetă

Date:

Practica din farmaciile româneşti va dispărea treptat, aşa cum impun normele europene şi cum recomandă producătorii. Măsura face parte dintr-un pachet mai mare de legi, menite să lovească în piaţa medicametelor contrafăcute.

În farmacile din România, vânzarea medicamentelor pe reţetă, la bucată, nu va mai fi permisă, pe viitor. Nicăieri în ţările UE nu există această practică. Dar în România, e o lovitură pentru cei care se gândesc că nu îşi vor mai putea permite să cumpere anumite medicamente. Măsura vine la pachet cu implementarea Sistemului European de Verificare a Medicamentelor. Un sistem care va intra în vigoare peste două zile în toate statele membre UE şi care are ca scop eliminarea falsurilor de pe piaţă.

Laurenţiu Mihai, director general OSMR:  Toate medicamentele cu prescripţie vor fi obligate să poarte elementele de siguranţă. În farmacii au apărut deja medicamente ce au sigiliu şi cod unic de identificare. Practic, aceste elemente vă asigură că medicamentul nu este contrafăcut 26:14 Cutiile cu medicamente vor fi scanate de către farmacist înainte de a fi vândute.

Dan Zaharescu:  Ruperea acelui sigiliu despre care vorbeam duce la intrarea unor semne de întrebare, mai târziu, vizavi de pacientul următor care va cumpăra medicamente şi va primi medicamente din acea cutie deschisă. În mod normal, măsura ar trebui să ducă şi la noi modele de decontare a medicamentelor sau la depăşirea cu câteva fracţii a unor cantităţi de medicamente care se eliberează către pacienţi, scrie observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea RUS, acuzat că lua ”taxă de protecție” de la INTERLOPI

Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că destituirea fostului...

UAIC a deschis anul UNIVERSITAR 2022-2023

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 11.00, a avut...

Două noi cazuri de variola MAIMUȚEI au fost confirmate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate...