luni , 17 mai 2021 2:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Adăpost pentru persoane fără locuință în Iași!

Centrul de urgență C.A. Rosetti din Iași are peste o sută de locuri disponibile pentru persoanele fără locuință, în perioada sezonul rece. În fiecare iarnă tranzitează adăpostul de noapte zeci de persoane, dar în ultimii doi ani a scăzut numărul celor cazați permanent.

În ultimele zile, temperaturile au început să scadă, mai ales pe timpul nopții. Deși până pe data de 26 octombrie a venit o singură persoană la adăpost, odată cu luna noiembrie sunt așteptate zeci de persoane.

Centrul de urgență C.A. Rosetti Iași are 24 de persoane care sunt cazate pe bază de contract, în cele 80 de locuri oferite în total de centru. În acest an s-au amenajat camere de tranzit în cadrul a cinci module, cu unul în plus față de anul trecut, care dispun de un total de 40 de locuri pentru persoanele care vor tranzita adăpostul în perioada noiembrie 2019-martie 2020. Fiecare modul dispune de un număr de 8 locuri. Cele mai multe persoane care ajung în Centrul de Urgență C.A. Rosetti sunt de vârstă mijlocie. De obicei, aceștia au ajuns să locuiască pe stradă după ce au trecut de un divorț, în urma căruia și-au pierdut locuința, iar familia nu îi mai acceptă.

Pe de altă parte, a scăzut în ultimii doi ani cu peste 50 la sută numărul persoanelor care se află permanent în adăpost pe bază de contract. Astfel, dacă în anul 2018 erau 60 de persoane cazate permanent la adăpost, în acest an sunt doar 24. Actele necesare pentru cazarea în Centrul de urgență pentru Recuperare și Integrare Socială C.A. Rosetti sunt: cerere, adeverință medicală de la medicul de familie, o copie după buletinul sau cartea de identitate. Totodată, se realizeză în cadrul DAS Iași o anchetă socială de către asistenții sociali și sunt efectuate investigații medicale în regim de urgență și în mod gratuit, ce constau în: radiografie pulmonară, analiză sânge (HIV, sifilis) și coprocultură.Sursă:bzi.ro

 

Recomandări

Numărul românilor imunizați anti-covid a crescut considerabil

Numărul total al persoanelor imunizate anti-COVID din țara noastră a trecut de 3 milioane. În …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *