joi , 20 ianuarie 2022 8:25 pm
Iasi booked.net
-1°C

Acuzații la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi! Un pacient se judecă cu instituția medicală după ce a fost pus să cumpere două unguente

Un pacient al Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi a dat în judecată unitatea sanitară, după ce a fost pus să cumpere două unguente, deşi acestea existau şi în farmacia instituţiei medicale. Conducerea spitalului se apără şi spune că medicul nu ştia că alifiile erau disponibile în farmacie.

Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, Ioan Bârliba, a declarat că pacientul care a dat unitatea sanitară în judecată pentru recuperarea banilor a fost internat în secţia Chirurgie Plastică, în anul 2017, scrie mediafax.ro.

Atunci, un medic l-a pus să cumpere două unguente, necesare tratamentului, medicamente care se regăseau însă în farmacia spitalului.

„Unguentele erau în farmacia spitalului, dar medicul nu a ştiut acest lucru. Nu a sunat să verifice. Pacientul s-a dus şi a cumpărat cele două alifii, dar a invocat o sumă mai mare pe care ar fi cheltuit-o. Din verificări, a rezultat că a minţit. El ne-a spus că a dat 1.900 de lei şi de fapt erau 1.400 de lei. A şi recunoscut că a pus o sumă mai mare”, a declarat Bârliba.

Acesta a precizat că medicul care a îngrijit pacientul este dispus să-i achite contravaloarea celor două unguente.

„I-am zis medicului că eu mă îngrijesc să fie medicamente şi atunci şi-a făcut mea culpa şi a zis că plăteşte despăgubirea. S-a angajat în scris că-i va plăti medicamentele, dar procesul merge mai departe. Pacientul a invocat o sumă mai mare, ne-a dat în judecată după un an, medicul nu a întrebat dacă există în farmacie, a fost un lanţ al slăbiciunilor”, a mai spus directorul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.

Ioan Bârliba a adăugat că acesta este primul caz când un pacient dă în judecată spitalul în cei 13 ani de când se află la conducerea unităţii sanitare, mai scrie mediafax.ro.

Recomandări

O gravidă din Focșani a pierdut sarcina în luna a șaptea, după ce s-a înjunghiat în abdomen

O gravidă în luna a şaptea a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *