marți , 27 iulie 2021 12:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Actualizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, lansată în SEAP

Completarea Studiului de Fezabilitate a autostrăzii A8 de la Târgu Mureș la Târgu Neamț – un tronson cu o lungime de circa 210 km – a fost scoasă la licitație de către Compania de Drumuri.

Contractul va avea un termen de implementare de 14 luni, iar licitația are o valoare estimată între 30 și 35 de milioane de lei . „Din păcate nu este o veste bună, prețul estimat fiind mult prea mic”, atrage atenția Asociația Pro Infrastructura.

Pe 5 februarie Compania de Drumuri a publicat în noul SEAP licitația pentru Completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, un tronson cu o lungime de circa 210,9 km, scrie hotnews.ro.

Licitația are o valoare estimată între 29.912.230 lei si 35.609.845 lei, fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 20 martie 2019.

Contractul va fi atribuit după cel mai bun raport calitate – preț, o formulă de calcul în care prețul ofertat va conta în proporție de 40%, iar restul de 60% din punctaj va fi defalcat pe criterii de calitate.

Reactualizarea SF-ului va ține cont de varianta de traseu stabilită încă din 2007 de către IPTANA, iar viteza de proiectare va fi de 120 de km/h pe tot traseul autostrăzii.

În cadrul realizării documentației, consultantul va analiza și soluțiile de implementare a sistemelor și stațiilor de taxare pe autostradă.

Termenele contractuale prevăd 14 ani pentru realizarea actualizării SF-ului, precum și patru luni în care firma contractată va acorda consultanță către CNAIR pentru pregătirea cererii de finanțare eruopeană, precum și pregătirea documentației pentru atribuirea lucrărilor de proiectare și execuție.

Împărțirea pe sectoare a autostrăzii A8 Târgu Mureș – Ditrău – Târgu Neamț:

Recomandări

Carambol pe Autostrada București – Constanța

Azi, cinci mașini au fost implicate într-o coliziune în lanț pe Autostrada București – Constanța, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *