joi , 9 decembrie 2021 5:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

Activități preventive derulate de polițiști, în context Covid

Începând cu instituirea stării de urgență la nivel național, continuând ulterior cu măsurile și interdicțiile aferente stării de alertă, polițiștii ieșeni au acționat pentru a informa, preveni și verifica respectarea măsurilor, aplicabile fiecărui context epidemiologic, în parte.

Cele mai multe dintre aceste activități s-au realizat prin cooperarea cu alte structuri cu atribuții pe linia menținerii ordinii publice, scopul fiind unul comun, și anume combaterea răspândirii virusului.

Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu data de 25 octombrie, activitățile polițiștilor integrează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile impuse de lege, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

Astfel, în cadrul acțiunii derulate astăzi, 26 Octombrie ac, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Urbană Iași au amintit cetățenilor faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează conform Legii 55/2020, cu amenda între 500 și 2.500 de lei. De asemenea, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la interdicția de circulație a persoanelor.

În ceea ce privește încălcarea obligației de a prezenta Certificatul Verde pentru astfel de activități, amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei,pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice care nu respectă obligația de verificare a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, sancțiunea este amenda cuprinsă între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Activitatea informativ-preventivă a fost derulată de polițiștii Secției nr. 3 Poliție Urbană Iași pe Bulevardul Ștefan cel Mare din mun. Iași.

Recomandări

Atenție la POLEI! Polițiștii recomandă prudență șoferilor

La nivel național este în vigoare o atenționare meteorologică Cod Galben emisă de Administrația Națională …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *