joi , 21 octombrie 2021 7:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru siguranța participanților la trafic

Astăzi, 10 Septembrie ac, polițiștii rutieri ieșeni continuă seria acțiunilor derulate la nivel național sub coordonarea Direcției Rutiere.

Astfel, pe parcursul întregii zile, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele artere rutiere pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau consum de alcool la volan.

Spre exemplu, a fost depistat un conducător auto care a circulat cu viteza de 104 km/h pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de 50 km/h.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

Vă reamintim că, în ţara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră.

Recomandări

Polițiștii rutieri în acțiune, de Hramul Sf. Cuvioase Parascheva

În contextul manifestărilor prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în perioada 08-16 octombrie a.c., poliţiştii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *