marți , 19 ianuarie 2021 1:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Acord între municipalitate și USAMV Iași! Se urmărește creșterea calității mediului

Obiectul acordului îl constituie creșterea calității mediului din Municipiul Iași. Convenția, care va avea o valabilitate de doi ani, a făcut obiectul unei hotărâri votate în ședința Consiliului Local de joi, 30 iulie.

Concret, USAMV, prin intermediul Institutului de Cercetări pentru Agricultură și Mediu Iași (ICAM), se angajează să vină în sprijinul comunității locale prin experiența și expertiza în domeniul solului, plantelor și aerului prin creșterea și îmbunătățirea calității mediului, prin studii pedologice și de bonitare ale solului necesar pentru fundamentarea proiectelor de sistematizare, studii privind stabilizarea solurilor pentru realizarea unor împăduriri și perdele de protecție în Municipiul Iași, strategii pe termen lung de îmbunătățire a calității solului, organizarea și dezvoltarea unor împăduriri și perdele de protecție în Municipiul Iași.

Prin acordul menționat municipalitatea își ia angajamentul de a amenaja spațiile din spațiul universitar al USAMV din aleea Mihail Sadoveanu, nr. 2 – 12, prin lucrări specifice de amenajare a unei oaze de verdeață deschisă publicului (cu spații verzi și alei pietonale). Totodată, punerea în valoare a oazei de verdeață va fi asigurată de un sistem de iluminat arhitectural.

Suma alocată pentru acest demers va fi de 300.000 de lei, lucrările urmând a fi realizate de societățile din subordinea Consiliului Local.

Recomandări

Ocolirea Iașului prin est: un drum 29 km în valoare de 65 mil. euro

Un proiect inițiat la nivelul societății civile începe să prindă contur: realizarea variantei Est a centurii ocolitoare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *