miercuri , 8 decembrie 2021 3:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Aceasta este declarația obligatorie care trebuie completată în vamă

Declaraţia obligatorie care trebuie completată în vamă, la intrarea în România, a fost publicată miercuri. Toate persoanele care ajung în vămi vor scrie datele cerute de declaraţie.

Ministerul Afacerilor Interne prezintă modelul declaraţiei care trebuie completată la intrarea în România, precizând că furnizarea de date eronate poate duce la pedepse cu închisoarea.

Conform MAI, completarea acesteia cu date eronate intră sub incidenţa legii, conform articolelor 326 şi 352 din Codul Penal, astfel:

Art. 326 Cod Penal – Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352 Cod Penal (1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 31 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, 6 au fost vindecate, 487 sunt în carantină, iar 11.684 sunt monitorizate la domiciliu.

Recomandări

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” IAȘI găzduiește expoziția de pictură „Țara Minunilor”

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește în perioada 5-13 octombrie 2021, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *