vineri , 30 iulie 2021 5:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Accident grav în zona Bicaz. O minoră a fost acroșat de un autobuz al companiei CTP

În această după amiază s-a produs un accident rutier la Iaşi. O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost lovit de un autobuz în cartierul Dacia din municipiu.

Șoferul CTP Iași a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,17 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj medical şi poliţiştii rutieri.

Minora a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgențe în stare gravă, intubată și ventilată mecanic. Ulterior a fost transferată la spitalul de Neurochirurgie din Iași, cu traumatism cranio-cerebral.

Primarul Mihai Chirica a cerut un control urgent, urmat de măsuri imediate și severe în urma accidentului în care a fost implicat un autobuz al Companiei de Transport Public (CTP) Iași. Edilul-șef a cerut conducerii CTP să facă verificări și să îi prezinte de urgență un raport în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu rănirea unei persoane tinere.

Comisia internă care verifică accidentul din zona Dacia s-a reunit de urgență și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din mijlocul de transport. Din acestea se obervă că șoferul a preluat autobuzul cu număr de parc 1949 de la garaj la ora 13 și a plecat pe traseul 5. A efectuat o cursă, iar la rondul de la Țuțora – care este capăt de traseu, apare în imagini urcând în mijlocul de transport cu o sticlă de bere. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 15.00 (ora suprinsă în imagine nefiind corelată cu timpul real). Accidentul s-a produs in jurul orei 15.35, pe trecerea de pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia, unde a fost acroșat un pieton. Imaginile au fost puse la dispoziția organelor de anchetă.

Totodată, reprezentanți ai Companiei de Transport Public Iași s-au deplasat la spital pentru a se interesa de starea victimei și a oferi orice ajutor este necesar. Ne declarăm consternați și surprinși de gestul iresponsabil al șoferului care contravine tuturor normelor de muncă ce se aplică la nivelul întregului colectiv al CTP Iași. Manifestăm toleranță zero cu privire la consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, find prevăzute sancțiuni drastice pentru astfel de abateri. Punem pe primul loc atât siguranța călătorilor cât și a celorlalți participanți la trafic și ne disociem de orice act care contravine acestor principii. Vom inăspri controalele și reevalua procedurile interne, astfel încât astfel de incidente să nu se repete.

 

Recomandări

Cercetat pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii Poliţiei Oraşului Tg. Frumos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *