joi , 21 octombrie 2021 9:08 am
Iasi booked.net
-1°C

A VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor

Primarul Mihai Chirica a participat miercuri, 13 octombrie, la ceremonia de predare – primire a celei de-a VIII-a ediții a „Ştafetei Veteranilor”, o frumoasă acţiune a voluntarilor din Grupul „Invictus România” care are ca scop promovarea valorilor naționale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

„Când vorbești despre Armata Română îți vin în minte trei cuvinte: onoare, patrie și sacrificiu. În aceste vremuri tulburi, marcate de pandemie și în care și alte „maladii” ca migrația, terorismul, demonizarea democrației de tip occidental, tendințele agresive ale unor state etc. provoacă îngrijorare, o România prosperă și democrată, apărată de o armată bine pregătită poate face diferența dintre pace și război, dintre onoare și dezonoare, dintre victorie și înfrângere. Iar faptul că românii au tot mai multă încredere în Armata noastră este semnul că ne aflăm pe drumul cel bun!

Iată de ce salut și încurajez inițiative precum „Ștafeta Veteranilor”, care omagiază eroismul soldaților și pun în lumină valorile naționale apărate și întrupate de Armata Română!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

La „Ștafeta Veteranilor” participă alergători și cicliști, amatori sau profesioniști, civili și militari. Evenimentul sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, ale căror culori au fost alese simbolic după culorile Drapelului Național: albastru, galben și roșu. Regula este ca în permanență cel puțin doi participanți, alergător și ciclist, să se afle în cursă, ducând ștafeta mai aproape de destinație.

Alergarea pe traseul roșu, cu plecare de la Chișinău spre Iași, a început miercuri, 12 octombrie. Ştafeta de pe traseul roşu a ajuns la Iaşi miercuri, 13 octombrie, la ora 17.00, iar predarea – primirea acesteia a fost făcută în fața Palatului Culturii, la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Joi, 14 octombrie, dimineață, ștafeta a plecat spre Vaslui de la Palatul Oștirii (sediul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”).

„Ștafeta Veteranilor” are loc în perioada 1 – 25 octombrie şi reunește voluntari din Ministerul Apărării Naţionale şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, din asociaţii sportive şi organizaţii neguvernamentale. Cele trei trasee însumează peste 3.500 de kilometri, iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final al ștafetei, unde cele trei trasee se întâlnesc, este municipiul Carei, la Monumentul Ostașului Român, pe data de 25 octombrie 1944, de Ziua Armatei Române.

Recomandări

Protest macabru în Valea Lupului. Au traversat cu sicriul pe trecerea de pietoni și au cerut pasarele pentru reducerea morţilor pe şosea (VIDEO)

Locuitorii din Valea Lupului, un sat lipit de Iaşi, au protestat, duminică după amiază, mărşăluind …

Surse: Nicolae CIUCĂ, printre variantele de PREMIER luate în calcul de PNL

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării, este una dintre variantele de premier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *