marți , 7 decembrie 2021 8:29 am
Iasi booked.net
-1°C
Bancnote euro

A plătit 300 de euro pentru un loc de muncă mai bun și s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit ascuns în portofelul unui tânăr cu dublă cetățenie română – R. Moldova, un document de identitate cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 10 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, P.C., în vârstă de 36 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească, pasager în autocarul cursă regulată Praga – Chișinău.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat documentul în cauză contra sumei de 300 de euro, cu intenția de a obține mai ușor un loc de muncă în țările vest europene.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

A încercat să intre în România la volan, fără a avea permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care intenționa să intre în România la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autoturisme.

În data de 10 iulie a.c., în jurul orei 13.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Cehia, B.I., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră pentru intrarea în țară, poliţiştii de frontieră au solicitat tânărului permisul de conducere, însă acesta a declarat că l-a uitat acasă. În urma verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Recomandări

Mama a vrut să îi facă un bine, dar l-a lăsat fără loc de muncă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *