miercuri , 19 ianuarie 2022 2:10 am
Iasi booked.net
-1°C

A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986

A murit Ilie Bărbulescu, fostul jucător al Stelei, primul care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Avea 62 de ani şi a fost găsit mort în casă.

Ilie Bărbulescu, fostul fundaș al Stelei și al lui FC Argeș, a murit azi-noapte, la vârsta de 62 de ani. Câștigătorul Ligii Campionilor din 1986 a fost găsit fără suflare în locuința lui din Pitești.

Din primele informații, Ilie Bărbulescu ar fi murit în somn.

Ilie Bărbulescu a evoluat timp de 3 sezoane pentru Steaua, între 1984 și 1987, cucerind 7 trofee. În campania europeană încununată cu triumful din Cupa Campionilor Europeni, Bărbulescu a evoluat în 9 din cele 9 partide disputate de „militari”.

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut la FC Argeș, între 1974-1982 și în sezonul 1987-1988. Ilie Bărbulescu a mai evoluat pentru FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia. Fundașul stânga a strâns și 5 selecții în prima reprezentativă a României.

Ilie Bărbulescu a fost primul jucător al Stelei care, după terminarea finalei cu Barcelona, din 1986, în Cupa Campionilor Europeni, nu a mai aşteptat decernarea trofeului şi a rupt-o la fugă spre marginea terenului, atingând cupa şi sărutând-o.

Recomandări

Antrenorul secund al naționalei a fost infectat cu Covid-19

Federația Română de Fotbal (FRF) a precizat azi că în urma rezultatelor primite la testarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *