luni , 29 noiembrie 2021 3:06 am
Iasi booked.net
-1°C

A murit Doru Morariu. Era dirijorul și compozitorul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii din Iaşi

Profesorul Doru Morariu, cunoscut dirijor şi compozitor, s-a stins, vineri dimineaţa, la Iaşi, unde era internat, la vârsta de doar 68 de ani.

Cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa din anul 2009, titlu conferit „pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii muzicale din municipiul Reşiţa“, Doru Petru Morariu s-a născut la Reşiţa, în 17 noiembrie 1951, a absolvit Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, pentru ca mai apoi să-şi desăvârşească pregătirea în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea unor dascăli de prestigiu, scrie caon.ro.

La Reşiţa a desfăşurat o intensă activitate didactică şi artistică, a fondat Corul de Cameră „Mioriţa”, împreună cu care obţine succese răsunătoare atât în ţară cât şi în străinătate, corul fiind extrem de apreciat şi de ilustre personalităţi din lumea muzicală.

Trebuie amintit că în zilele şi nopţile Revoluţiei din Decembrie 1989, Doru Morariu a sfidat nu doar regimul aflat la putere, dar a a avut curajul ca împreună cu Corul „Mioriţa” să susţină în balconul Revoluţiei şi să ofere reşiţenilor primul concert de colinde în care s-a cântat cu şi despre Moş Crăciun.

El a condus şi Corul de Copii al Palatului Pionierilor şi a înfiinţat Corul „Primavera”, iar după 1990 a început o prodigioasă carieră muzicală la Iaşi, la pupitrul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii Moldova. Împreună cu acest ansamblu vocal, a susţinut concerte à cappella şi vocal-simfonice. atât în ţară cât şi în străinatate. Dirijorul reşiţean a fost şi fondator al Corului de copii „Angeli” al Studioului Radio Iaşi.

De asemenea, Doru Morariu a desfăşurat şi o bogată activitate componistică, remarcându-se prin lucrările scrise pentru cor sau vocal-simfonice.

Dumnezeu să-l odihnească!

Recomandări

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid

Măsura va fi urmată pe 1 decembrie şi de alocarea a 60 de paturi pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *