A murit Doru Morariu. Era dirijorul și compozitorul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii din Iaşi

Date:

Profesorul Doru Morariu, cunoscut dirijor şi compozitor, s-a stins, vineri dimineaţa, la Iaşi, unde era internat, la vârsta de doar 68 de ani.

Cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa din anul 2009, titlu conferit „pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii muzicale din municipiul Reşiţa“, Doru Petru Morariu s-a născut la Reşiţa, în 17 noiembrie 1951, a absolvit Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, pentru ca mai apoi să-şi desăvârşească pregătirea în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea unor dascăli de prestigiu, scrie caon.ro.

La Reşiţa a desfăşurat o intensă activitate didactică şi artistică, a fondat Corul de Cameră „Mioriţa”, împreună cu care obţine succese răsunătoare atât în ţară cât şi în străinătate, corul fiind extrem de apreciat şi de ilustre personalităţi din lumea muzicală.

Trebuie amintit că în zilele şi nopţile Revoluţiei din Decembrie 1989, Doru Morariu a sfidat nu doar regimul aflat la putere, dar a a avut curajul ca împreună cu Corul „Mioriţa” să susţină în balconul Revoluţiei şi să ofere reşiţenilor primul concert de colinde în care s-a cântat cu şi despre Moş Crăciun.

El a condus şi Corul de Copii al Palatului Pionierilor şi a înfiinţat Corul „Primavera”, iar după 1990 a început o prodigioasă carieră muzicală la Iaşi, la pupitrul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii Moldova. Împreună cu acest ansamblu vocal, a susţinut concerte à cappella şi vocal-simfonice. atât în ţară cât şi în străinatate. Dirijorul reşiţean a fost şi fondator al Corului de copii „Angeli” al Studioului Radio Iaşi.

De asemenea, Doru Morariu a desfăşurat şi o bogată activitate componistică, remarcându-se prin lucrările scrise pentru cor sau vocal-simfonice.

Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...