A luat paracetamol timp de un an, de frica Covid. Acum este dependent de dializă

Date:

Un bărbat de 52 de ani din Neamț a ajuns cu insuficiență renală la spital după ce, timp de un an, a luat paracetamol pentru a nu se infecta cu virusul COVID. Acesta a ajuns să fie internat în secția de Nefrologie a Spitalului Clinic Parhon din Iași, după ce a fost trasnferat de la un spital din Neamț. Pacientul riscă să rămână dependent de dializă.

Bărbatul ajuns în stare gravă la spital pentru că și-a administrat timp de aproape un an paracetamol și algocalmin, fără nici o recomandare.  Acesta a considerat că așa se protejează de infectarea cu COVID.

„Din păcate, vedem și efectele adverse ale unui tratament luat după ureche. Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităților de prevenție anti-COVID. Au fost alte medicamente, ulterior și acelea dovedite ineficiente. Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecție și în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim”, a declarat Nistor

Medicii de la Spitalul Parhon au precizat ca pacientul nu și-a administrat vaccinul, ceea ce ar fi putut să îl salveze de automedicamentație. În ultima perioadă, bărbatul înghițea și câte 3 comprimate pe zi, de un singur fel. Din nefericire, nu este primul caz în care medicamentele luate în exces duc la situații grave. La începutul acestui an, un bărbat din Botoşani a murit după o supradoză de paracetamol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...

Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea RUS, acuzat că lua ”taxă de protecție” de la INTERLOPI

Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că destituirea fostului...

UAIC a deschis anul UNIVERSITAR 2022-2023

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 11.00, a avut...