luni , 29 noiembrie 2021 1:53 am
Iasi booked.net
-1°C

A jucat la păcănele banii obţinuţi din fonduri europene. Acum trebuie să urmeze cursuri de calificare

Un bărbat din localitatea ieşeană Butea este obligat, prin decizie a magistraţilor, să urmeze cursuri de calificare profesională după ce acesta a jucat la jocuri electronice banii obţinuţi din fonduri europene pentru un proiect.

Andrei Anti a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Iaşi la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare după ce a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, „destinaţia fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”, scrie agerpres.ro.

„Instanţa îi impune inculpatului Anti Andrei obligaţia de a urma un curs de calificare profesională. De asemenea, inculpatul Anti Andrei va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Butea, pe o perioadă de 70 de zile. Admite acţiunea civilă promovată în cauză de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi, în consecinţă, îl obligă pe inculpat la plata sumei de 107.304 lei”, se menţionează pe portalul instanţei.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Iaşi.

Andrei Anti a fost anchetat de DNA şi ulterior trimis în judecată în stare de libertate pentru că „în perioada februarie – mai 2014, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale, a schimbat destinaţia sumei de 107.304 lei (echivalentul sumei de 24.000 de euro), virată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, cu titlu de avans, conform unui contract de finanţare privind Instalarea tinerilor fermieri.

Suma respectivă nu a fost cheltuită pentru realizarea acţiunilor prevăzute în planul de afaceri al întreprinderii individuale pe care o reprezenta, ci a fost folosită în interes personal de inculpat, care a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 de euro, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”.

Recomandări

Peste 1,4 milioane de euro pentru județul Iași prin 26 de proiecte de educație școlară

La nivel național, la termenul din luna mai a anului curent, 26 de instituții educaționale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *