A fost relansată licitația pentru construirea podului peste Bahlui din zona Cicoarei

Date:

În contextul programului general de regenerare, civilizare și integrare urbană a zonei Cicoarei, municipalitatea ieșeană a relansat licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui în zona Cicoarei. Termenul de depunere a ofertelor este 18 iulie, iar valoarea contractului a fost estimată la 9.122.460 lei.

 

Podul ar urma să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui. Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 m, cu trei deschideri. În secţiunea transversală, podul are o lăţime de 19,4 m, din care 14,8 m – 4 benzi carosabile, iar 1,5 m – 3 trotuare şi un spaţiu de siguranţă.

„Tot pentru aceeași zonă, am organizat o licitație pentru construirea unui canal de evacuare a apelor pluviale. Valoarea estimată a lucrărilor este de 728 000 de lei, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 16 iulie. Lucrările vizează zona de şes a Bahluiului, între strada Cicoarei şi confluenţa cu râul Nicolina, aflată aproape de podul Mircea cel Bătrân peste Bahlui. Lungimea totală a canalului va fi de 688 de metri. Pe acest amplasament au fost realizate în timp două canale în acelaşi scop, unul de către municipalitate, iar celălalt, de către cei de la Îmbunătăţiri Funciare. Amândouă au fost colmatate, iar pe alocuri chiar astupate de proprietarii din zonă”, a explicat primarul Mihai Chirica, într-o conferință de presă.

Lucrările vor fi efectuate în decurs de un an de la semnarea contractului, iar constructorul va asigura garanţia pentru următorii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a încheiat un acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat...

Liga Studenților IAȘI cere premierului Nicolae CIUCĂ să-l demită pe secretarul de stat Gigel Paraschiv

Liga Studenților Iași îi cere premierului Nicolae Ciucă, prin...

The Motans, Iuliana BEREGOI și magicianul Robert Tudor, la PALAS

Muzica, limba universală care leagă întreaga planetă, alină, înveselește...

Accident cu 21 de persoane implicate, între o mașină și două microbuze, pe A1

Un accident cu 21 de persoane implicate a avut...