miercuri , 27 mai 2020 3:26 am
Iasi booked.net
-1°C

A fost prins Tesi Basho, asasinul care a ucis doi români, în Torino. Ramona și Valerică, uciși cu 13 focuri de armă

Tesilvan Bashaj, zis Tesi Basho, albanezul care a ucis doi români în Torino, în 2008, a fost prins de polițiști, după ce evadase din închisoare în care ispășea o condamnare pe viață.

Potrivit observator.ro, Tesi Basho, așa cum era cunoscut în comunitatea albanezilor din Torino, fusese condamnat la închisoare pe viață după ce i-a ucis cu 13 focuri de armă pe Ramona Nicoară, în vârstă de 22 de ani, și Valerică Dascălu, de 37. Cei doi români urmau să se căsătorească peste doar câteva luni.

Crima a avut loc în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2008 și ar fi pornit de la un conflict minor între Valerică și o prostituată din oraș. Femeia l-a sunat imediat pe Tesi Basho pentru a-i lua apărarea, iar albanezul a pornit personal în căutarea celor doi români. La un moment dat, acesta a dat de Ramona și Valerică, moment în care alți români și-au făcut apariția, forțându-l să cedeze.

Au urmat amenințări, iar albanezul a scos o armă semiautomată și i-a împușcat pe cei doi iubiți, lăsându-i într-o baltă de sânge, pe strada Via Lima.

Cu doar câteva clipe înainte de a-și da ultima suflare, Ramona a reușit să pronunțe numele albanezului echipajului de intervenție sosit la fața locului. Bărbatul a fost prins câteva luni mai târziu în Amsterdam și condamnat la detenție pe viață.

În 2016, însă, acesta a reușit să scape din închisoarea Rebibbia din Roma, alături de alți trei compatrioți, după o evadare spectaculoasă.

Poliția italiană, ajutată de INTERPOL, nu a renunțat la căutări, iar în urma unui pont trimis forțelor speciale albaneze Tesi Basho a fost localizat și arestat în dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie 2019.

Procedurile de extrădare au fost demarate, iar ucigașul va fi transferat în scurt timp în Peninsulă, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Ramona Gabriela Nicoara era din Bârlad, iar Valerică Dascălu din Roman.

loading...

Recomandări

Plajele din Italia, pline de oameni înainte de a fi deschise. Puțini purtau măști

Plajele din mai multe regiuni din Italia, care se deschid oficial luni, au fost înțesate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *