marți , 27 octombrie 2020 12:15 am
Iasi booked.net
-1°C

A fost prelungit acordul între Primărie si Universitatea Gheorghe Asachi

În urmă cu doi ani, între Municipiul Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” se încheia un acord de colaborare privind revitalizarea și întreținerea parțială a spațiilor verzi din zona facultăților și a Campusului Studențesc Tudor Vladimirescu. În schimb, specialiștii Universității Tehnice realizau expertize interdisciplinare la nivelul turnului central al Palatului Culturii.
Primarul Mihai Chirica a explicat într-o conferință de presă că, întrucât colaborarea s-a soldat cu rezultate foarte bune, cele două instituții au decis prelungirea acordului cu încă un an, proiectul fiind aprobat de consilierii locali în ședința de joi, 24 septembrie 2020.
Prin urmare, municipalitatea va face lucrări de întreținere a spațiilor verzi, precum plantarea de gazon natural, cu sistemele de irigații aferente, pe o suprafață de aproximativ 9.500 de metri pătrați în zona facultăților Universității Tehnice și a căminelor T1 și T2.
Pe de altă parte, specialiștii Universității Tehnice vor continua să realizeze lucrări de expertiză la nivelul turnului central al Palatului Culturii, pentru a identifica măsuri menite a proteja edificiul de factori care ar putea să îi afecteze stabilitatea și funcționalitatea.

Recomandări

Ateliere creative pentru copii, zilele acestea la Palatul Culturii

Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani vor putea participa astăzi, mâine şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *