miercuri , 19 ianuarie 2022 2:31 am
Iasi booked.net
-1°C

A fost desemnat CÂȘTIGĂTORUL licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional IAȘI

Câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Iaşi a fost desemnat, a informat, joi, fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Ea a scris, pe Facebook, că, în cazul în care nu vor exista contestaţii, Ministerul Sănătăţii ‘ar trebui să urgenteze procedurile’, astfel încât lucrările să poată începe cât mai rapid.

”Am monitorizat îndeaproape acest proiect în mandatul de ministru. El reprezintă o necesitate majoră pentru pacienţii din regiune. Noul Spital Regional de Urgenţă Iaşi COVID-19 va aduce pentru Moldova o infrastructură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural şi medical, al echipamentelor şi tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operaţional de management de spital, financiar, administrativ şi clinic”, a precizat Mihăilă.

Potrivit acesteia, spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe.

”Spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienţii critici şi cazurile care necesită tehnologie şi expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii şi practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente şi sigure din punct de vedere clinic”, a menţionat Ioana Mihăilă.

Recomandări

A fost semnat CONTRACTUL de proiectare a lucrărilor pentru Spitalul Regional de Urgență IAȘI

Contractul de proiectare a Spitalul Regional de Urgență Iași a fost câștigat de o asociere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *