A fost demolată terasa „Libertatea Decembrie 1989” de pe strada Arcu (FOTO)

Date:

Echipele municipalităţii au început demolat „celebra” terasă „Libertatea Decembrie 1989”, aflată la intersecția străzilor Arcu și Gându, peste drum de Colegiul Național, nefolosită și lăsată în paragină de câțiva ani, afectând aspectul civilizat al centrului orașului.

„Începând de ieri, am declanşat demolarea terasei „Libertatea Decembrie 1989”, cu sprijinul actualului proprietar, căruia îi mulţumesc public. Zona va deveni mai curată, mai sigură și mai luminoasă”, scrie Mihai Chirica pe pagina publică de Facebook.

„Fiind absolvent al Colegiului Naţional, pot spune că, după Revoluţie, prima inserţie masivă în peisaj a fost apariţia acestei grozăvenii, clădirea albastră care între timp devenise un WC neautorizat, în care nu s-au întâmplat decât jocuri de noroc, crâşmă, beţii, huliganism şi alte nenorociri. Acea clădire a ajuns pe mâna unui impostor care s-a declarat revoluţionar, dar, în urma studierii dosarelor Securităţii, s-a văzut că, de fapt, era un turnător nenoricit care a profitat de neglijenţa celor care n-au ştiut unde să caute datele necesare. Actualul proprietar, domnul fost deputat Constantin Adăscăliţei, a înţeles, după instanţe nenumărate, că acea clădire nu mai poate rămâne acolo. A avut din partea mea diligenţa necesară pentru a putea demola clădirea şi, totodată, obligaţia mea de a-i facilita utilizarea terenului în momentul în care va dori acest lucru în scopul pentru care a şi întocmit un plan urbanistic de detaliu”, a adăugat Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...