joi , 2 iulie 2020 12:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

A explodat prețul apartamentelor în Iași

Prețurile apartamentelor au crescut, conform datelor din luna iulie, atât la nivel național, cât și în câteva centre regionale importante.

Suma medie cerută, la nivel de țară, pentru un apartament s-a majorat cu 2,7 % luna trecută, respectiv de la 1.216 euro pe metru pătrat util, cât era în luna iunie, la 1.249 de euro pe metru pătrat. Deși majorări de preț au fost consemnate și pe segmentul locuințelor vechi, cele mai semnificative scumpiri au avut loc pe segmentul celor nou-construite, potrivit Imobiliare.ro.

La nivelul municipiului Iași, este o creștere de 2% în luna iulie, a doua creștere după cea din București, de la 1.017 la 1.037 de euro pe metru pătrat. Comparativ cu perioada similară din 2018, când valoarea medie de listare a unui apartament era de 1.016 euro pe metru pătrat, nivelul actual de preț este cu 2,1% mai mare. Luna trecută, locuințele din blocurile vechi s-au scumpit cu puțin, mai exact cu 0,3%, de la 1.015 la 1.018 euro pe metru pătrat.

Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc un avans mult mai important, respectiv de 3,5 procente, de la 1.018 la 1.054 de euro pe metru pătrat.

loading...

Recomandări

Ministrul Sănătății – „Ne aşteptam să avem această creştere a numărului de cazuri”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu acordat hotnews.ro că autorităţile au prevăzut o asemenea evoluţie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *