joi , 21 octombrie 2021 8:54 am
Iasi booked.net
-1°C

A doua operație a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie a unui pacient cu Covid

Intervenție dificilă pentru managerul spitalului ieșean, dr. Lucian Eva și echipa medicală.

„La Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu” Iași a ajuns o pacientă în vârstă de 60 de ani transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași unde de două săptămâni este tratată pentru infecție respiratorie cu virusul COVID-19. Starea de sănătate a pacientei s-a agravat progresiv, aceasta suferind și de o tumoră cerebrală. În spitalul nostru s-au făcut mai multe investigații neurologice, iar în urma acestora am decis împreună cu echipa medicală să intervenim de urgență pentru a-i salva viața pacientei. Operația a durat două ore și jumătate și s-a finalizat cu succes. Iar de această dată emoțiile și pentru noi medicii au fost puțin mai mici, acesta fiind cel de-al doilea pacient infectat cu virusul COVID-19 pentru care am intervenit chirurgical în această săptămână. Stresul este însă dublu pentru noi, medicii. Lucrăm cu echipamente de protecție speciale care ne îngreunază intervenția. În acest moment în Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu” avem șapte pacienți infectați cu virusul COVID-19, iar doi dintre aceștia, cei mai tineri, cu vârste curpinse între 20 și 30 de ani au șanse mari de supraviețuire”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

La interventia chirurgicala au mai participat: dr. Marius Dabija, director medical al spitalului, dr. Cosmin Apetrei, medic specialist neurochirurg, dr. Răzvan Buga, medic rezident neurochirurg, dr. Ecaterina Olaru, medic specialist în anestezie.

Recomandări

Candidaţii la concursurile de poliție trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinaţi anti-COVID-19, au trecut prin boală sau un test rapid negativ

IGPR informează că la concursurile organizate, în această perioadă, de Poliţia Română pot participa candidaţii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *