A crescut numărul cazurilor de meningită acută virală la copii

Date:

De la începutul anului 2023, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru „Copii Sf. Maria” au fost spitalizaţi 22 de pacienţi cu diagnosticul de meningita acută. Dintre aceștia, majoritatea (>85%) au prezentat un tablou clinic de meningo-encefalita acută virala.

“De la începutul anului 2023, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru „Copii Sf. Maria” au fost spitalizaţi 22 de pacienţi cu diagnosticul de meningita acută.

Dintre aceştia, majoritatea (cca. 85%) au prezentat un tablou clinic de meningo-encefalita acută virala. De asemenea se constata o creştere e incidenţei acestor afecţiuni faţă de anul precedent.

Pacienţii spitalizaţi pentru meningo-encefalita acutã de etiologie bacteriană au prezentat formă severă de boala – majoritatea având convulsii generalizate si tablou clinic de sepsis bacterian cu disfuncţie multiplă de organe. Pacienţii au fost internaţi în Secţia ATI – Boli Infecţioase si nu s-a înregistrat niciun deces în rândul acestora.

Având în vedere incidenţa în creştere a acestor afecţiuni infecto contagioase grave, medicul infecţionist al Spitalului recomanda consult imediat la medicul de familie sau la medicul specialist Boli Infecţioase / Pediatrie a oricărui copil ce prezinta febra înaltă şi convulsii sau care asociază cefalee/vărsături în jet, fotofobie/somnolenţă”, potrivit datelor transmise de Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...