marți , 24 noiembrie 2020 10:04 pm
Iasi booked.net
-1°C

A 5-a intervenţie de prelevare de organe din acest an la Nicolae Oblu! Prin bunăvoința familiei unei paciente de 50 de ani, alte trei vieţi au fost redate unor semeni aflaţi în suferinţă

Trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi la Iaşi. Intervenţiile chirurgicale au fost complexe, cu atât mai mult cu cât s-au desfăşurat într-o perioadă extrem de dificilă, provocată de pandemia de COVID 19. Transplantul înseamnă VIAȚĂ!
În urma gestului plin de altruism al unei familii din Iaşi, care a fost de acord cu donarea de organe, alte trei vieţi au fost redate unor semeni aflaţi în suferinţă. La Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi s-a realizat cea de-a 5-a intervenţie de prelevare de organe din acest an, prin bunăvoinţa familiei unei paciente de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală.
Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-un astfel de moment, este una foarte grea şi încărcată de emoţii puternice. Cu responsabilitate şi profesionalism, echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi (dr. Ecaterina Olaru şi Dr. Anca Rotaru), alături de coordonatorul regional de transplant, Dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu recunoştinţă pentru decizia grea pe care au avut puterea să o ia, ca din suferinţa lor să dăruiască speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi.
Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, echipa coorodnată de Prof. Dr. Cristian Lupaşcu a încheiat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 54 de ani. La Spitalul Clinic „Dr. C.I.Parhon” Iaşi, sub coordonarea Prof. Dr. Adrian Covic, alţi 2 pacienţi, o femeie de 52 de ani şi un bărbat de 54 de ani, aflaţi de mai mulţi ani în dializă, au primit şansa la o viaţă mai bună prin transplant renal.
În condiţiile încă dificile provocate de pandemia de coronavirus, dedicarea şi efortul echipelor medicale implicate, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate, că transplantul este intervenţia salvatoare de vieţi realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilitate.
Anul acesta, în România au fost realizate 194 de intervenţii de transplant organe: 4 transplanturi de cord,1 de plămâni, 139 intervenţii transplant rinichi (din care 96 de la donator in moarte cerebrala) şi 50 transplanturi de ficat (din care 44 de la donator aflat în moarte cerebrală).
Mulţumim familiilor donatorilor şi echipelor medicale care au transformat suferinţa în speranţă!
DA pentru VIAŢĂ!

Recomandări

Medicii din Iași salvează vieți!

Medicii de la Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” au efectuat ieri cel de-al 35 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *